El “lightpainting” arriba a la Fàbrica per a innovar en tècniques de pedagogia infantil

La nova aposta formativa de la regidoria d’Educació i el CEFIRE de la Generalitat ofereix als professors una nova eina per a millorar l’educació a través de la pintura amb llum

Ajuntament de Mislata / pixabay.com

El “lightpainting” arriba a la Fàbrica per a innovar en tècniques de pedagogia infantil

La regidora d’Educació de Mislata, Ana María Julián, i la directora d’infantil del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE), Isabel López Albors, van presentar en el Centre Sociocultural La Fàbrica les jornades formatives a Mislata de “Lightpainting”, dirigides a professorat d’educació Infantil. Es tracta d’una docència experimental que ajudarà a impartir coneixements artístics a través del dibuix i de l’art. Aquesta nova tècnica, que fins ara solament s’havia emprat en projectes fotogràfics, podria servir per a millorar la formació creativa en xiquets i xiquetes de fins a 6 anys.

Mitjançant esta innovadora eina pedagògica, per a la regidora Ana María Julián, “s’engega un nou mecanisme per als professors, amb la possibilitat d’ampliar els seus coneixements, i que redundarà posteriorment en una millor educació dels nostres xiquets i xiquetes”. A més de conéixer estes noves tècniques, els cursos de formació de CEFIRE permeten també als mestres certificar la seua formació contínua.

A la sessió de presentació van assistir diferents professors d’educació infantil del municipi, que tindran l’oportunitat d’implantar este projecte mitjançant tres cursos entre març i juny: “”Lighpainting i educació artística”, “Pedagogia i arquitectura i “Pedagogia de la llum”. Totes estes jornades s’impartiran en La Fàbrica, que en poc temps s’ha convertit un referent educatiu i de participació social de Mislata.

Lightpainting?

Què és el lighpainting? És una tècnica fotogràfica que consisteix a fer dibuixos i figures amb la llum a través d’un maneig del temps d’obturació de la càmera. L’objectiu és aconseguir que els accessoris (plantilles, trípodes, llanternes), el moviment, l’aire, la il·luminació del lloc i el flaix del dispositiu es reunisquen i donen com a resultat una fotografia plena de color.

Amb cursos disponibles per a inscripció en el lloc web del Cefire, enguany també s’ha pensat una formació enfocada concretament en la pràctica. Aprendre ciència i art mitjançant l’arquitectura de les ciutats i pobles de València, o física per mitjà de la comprensió i el profit de la llum com a element de la naturalesa són algunes de les temàtiques centrals dels cursos que s’oferiran.

Així, Mislata és un exemple per a la ciutadania, els col·legis i, en fi, els docents i alumnes valencians i valencianes que necessiten una estimulació més enllà del convencional per a aconseguir educar, però també educar-se.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
fiestas populares de paiporta 2017
biopark
sona la dipu
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra