40 anys fent valors Caixa popular

L’Hospital La Fe reunix experts en cooperació sanitària internacional per a motivar a nous cooperants

L’Hospital La Fe reunix experts en cooperació sanitària internacional per a motivar a nous cooperants
23/06/2016 -

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha acollit la jornada ‘De la Ética a la Acción de Cooperación’, una reunió sobre voluntariat i cooperació destinada a promoure la motivació i les inquietuds per col·laborar entre el personal sanitari, també entre estudiants i residents, d’infermeria, medicina, comares i personal interessat en ajuda humanitària.

Ha inaugurat la jornada el director general d’Assistència Sanitària de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Rafael Sotoca, qui ha destacat “la labor fonamental del personal sanitari, amb una qualitat formativa i uns valors humans remarcables, que de forma altruista dediquen gran part del seu temps a labors sanitàries en els països més empobrits, directament amb els que necessiten la seua ajuda i també amb els professionals que no han tingut l’oportunitat de formar-se com nosaltres”.

També ha assistit a la jornada la directora del Departament de Salut València La Fe, Ana Vivas, que ha destacat que “l’experiència en cooperació provoca un impacte en les persones i suposa una experiència de creixement personal, de servici als altres i de generositat que canvia la nostra forma de veure la vida i de treballar. Per açò cal reconéixer la labor dels 35 cooperants internacionals del departament, que han tingut la inquietud i la sensibilitat per desenvolupar el seu voluntariat”. Ha volgut mostrar així el seu agraïment a aquests professionals que, sol·licitant un permís reconegut per a cooperació sanitària internacional, comparteixen els seus procediments i coneixements de les cures amb les persones en situació de pobresa extrema.

Han tancat les intervencions Luis Moreno, responsable de Quiròfan d’UCSI i Esterilització en l’Hospital Universitari de la Ribera i voluntari en la Fundació NED, Juan José Tirado, president del Col·legi d’Infermeria de València, i Tina Girbés, Adjunta d’Infermeria de l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital La Fe, voluntària de la Fundació NED i coordinadora de la jornada.

Tal com ha destacat Tina Girbés, “el principal propòsit d’aquesta trobada és difondre el pla d’acció internacional ‘Global Surgery 2030’, a fi d’impulsar l’accés a una cirurgia segura i assequible en els països empobrits. De la mateixa manera, es pretén compartir experiència i projectes de voluntaris de diferent fundacions i organitzacions no governamentals, que brinden servicis de salut en situacions d’extrema pobresa i fomenten el desenvolupament i l’educació sanitària als llocs amb menys recursos del món”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra