L'Hospital La Fe i l'Associació Parkinson València, compromesos amb la millora de l'atenció dels pacients amb aquesta malaltia

Guardar

dra-irene-martinez_unidad-trastornos-movimiento-hospital-la-fe
dra-irene-martinez_unidad-trastornos-movimiento-hospital-la-fe

Amb motiu del Dia Mundial del Parkinson, l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València acollirà la jornada "200 anys de la definició de Parkinson", organitzada per la Unitat de Trastorns del Moviment de la Fe i l'Associació Parkinson València. La malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu, crònic i invalidant que afecta a més de 160.000 persones a Espanya, prop d'11.000 a la Comunitat Valenciana, de les quals el 10% presenta la malaltia en estat avançat.

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe disposa d'una Unitat de Trastorns del Moviment especialitzada en el tractament d'aquest tipus de pacients, sent un referent a nivell autonòmic i nacional. Aquesta Unitat està formada per un equip multidisciplinari especialitzat en aquesta patologia en el qual treballen, entre altres, neuròlegs experts en Parkinson. "El nostre compromís amb els pacients és oferir-los una atenció integral especialitzada de tal forma que tinguen a l'abast tots els serveis i tractaments adaptats en cada fase de la malaltia", afirma Mònica Almiñana, gerent del Departament de Salut València La Fe.

La jornada, que tindrà lloc en el saló d'actes de l'hospital avui dimarts 11 d'abril a les 11 hores, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Parkinson, donarà a conéixer algunes pautes que permeten que tant el pacient com el cuidador identifiquen i registren els símptomes que caracteritzen la malaltia, optimitzant la visita al neuròleg. "La identificació d'aquests símptomes i la importància del seu registre és clau en la visita al neuròleg, ja que ajuden a ajustar el tractament convencional i planificar tractaments futurs", explica la Dra. Irene Martínez Torres, Coordinadora de la Unitat de Trastorns del Moviment, Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

Amb l'objectiu de complementar aquesta atenció integral, s'han desenvolupat aquestes jornades conjuntament amb l'Associació Parkinson València, que juga un paper fonamental en orientar i assessorar a persones amb malaltia de Parkinson i familiars, defensar els seus drets i interessos i promoure la recerca per a la prevenció i el desenvolupament de nous tractaments. Segons explica la presidenta de l'Associació, Julia Climent, "les teràpies rehabilitadores complementàries que ofereix la nostra associació per a les persones amb Parkinson són imprescindibles per a mantenir la seua independència, les seues funcions motores i qualitat de vida. Per aquest motiu, pensem que el treball conjunt entre els professionals de la sanitat i els de la nostra associació, és crucial a l'hora de tractar una malaltia crònica i degenerativa".

En aquest sentit, l'associació ofereix teràpies rehabilitadores específiques i complementàries al tractament farmacològic, com la logopèdia, la fisioteràpia i el suport emocional i psicològic, entre altres, que s'adapten a les necessitats de les persones amb malaltia de Parkinson en funció de la progressió de la malaltia. "Aquests tallers ens permeten donar-los als pacients i cuidadors les eines necessàries perquè puguen solucionar els problemes que es troben en el seu moment a dia derivats de la pròpia malaltia", explica Bàrbara Gil, gerent de l'Associació Parkinson València.

Arxivat a:

Destacats