caixa popular

L'Hospital Clínic forma especialistes en cirurgia de l'obesitat i cirurgia colorectal avançada per laparoscòpia

L'Hospital Clínic forma especialistes en cirurgia de l'obesitat i cirurgia colorectal avançada per laparoscòpia
04/01/2017 -

El servei de Cirurgia General de l’Hospital Clínic Universitari de València ha realitzat recentment dos cursos per a formar especialistes en diferents tècniques laparoscòpiques. A més de realitzar formació a escala nacional, el servei està acreditat com a centre formador internacional en Cirurgia Laparoscòpica, i cada any rep cirurgians de diferents parts del món per a realitzar estades formatives i aprendre diferents tècniques, sobretot en el camp de la Coloproctologia Avançada i Cirurgia de l’Obesitat.

Durant les últimes setmanes, s’han organitzat dos cursos. D’una banda, una formació de laparoscòpia colorectal avançada, d’àmbit nacional, per a cirurgians de diferents punts del país que ja tenen experiència en cirurgia laparoscòpica. Aquesta formació s’ha desenvolupat en col·laboració amb el Departament d’Anatomia de la Facultat de Medicina, a través de l’INCLIVA. El curs va fer sessions teòriques i sessions pràctiques clíniques, en el quiròfan de l’Hospital, i es va completar amb sessions pràctiques realitzades en el Departament d’Anatomia.

L’altra formació que s’ha dut a terme recentment ha sigut la d’immersió en cirurgia bariàtrica laparoscòpica, en aquest cas, dirigit a residents d’últim any i especialistes joves de tota Espanya. Aquest curs ha consistit en una sessió teòrica amb diverses ponències i una sessió pràctica clínica, desenvolupada en el quiròfan de l’Hospital, en la qual es van intervenir diversos pacients al llarg de tot el dia.

El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Clínic té una llarga experiència en el camp de la cirurgia de l’obesitat. Aquest tipus d’intervencions es va iniciar en l’hospital l’any 1994, quan pocs hospitals del país realitzaven aquesta tècnica. A principis d’any, va registrar la xifra de 1.000 intervencions realitzades en cirurgia de l’obesitat. Actualment, intervenen una mitjana de 100 pacients a l’any.

En el camp de la Coloproctologia (subespecialitat de la cirurgia general que focalitza l’activitat en les malalties del còlon, recte i anus), la Unitat de Colproctologia de l’Hospital Clínic ha sigut seleccionada enguany entre unitats d’uns quants països com a centre de formació d’excel·lència internacional, un reconeixement a la tasca docent i assistencial.


feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 15 =

oceanografic aniversario
mas mislata