caixa popular

L'homenatge als 100 anys de l'Olympia té forma de llibre

El llibre recopila 27 creacions literàries referents al Teatre i la seua història

L'homenatge als 100 anys de l'Olympia té forma de llibre

La nit d’este dimarts es va viure un altre episodi de la celebració dels 100 anys de l’Olympia. En l’antic edifici d’estil eclèctic es va reunir més d’un centenar de persones sense importar el fred tardorenc de València, que va arribar de sobte, per a presenciar el llançament d’Entre bambalinas. 100 años del Teatro Olympia.

El llibre recopila històries i imatges de totes les èpoques sobre un espai cultural que ha marcat la vida de la capital del Túria i que per als valencians és el seu teatre per excel·lència. Amb l’ajuda de Generación Bibliocafé per a la seua producció, és el resultat d’un concurs on es van presentar més de 200 relats de 91 escriptors de tota Espanya —majoritàriament de la província—, França i fins i tot Llatinoamèrica.

A més dels 27 relats finalment triats, entre els escriptors que van aportar para Entre bambalinas hi ha alguns consagrats i uns altres que emergeixen i publiquen per primera vegada. Miquel Lerma, Margarita Quesada, Ángela Sahagún o Ana J. Lozano, exemples de la varietat en una recopilació que significa una oportunitat i un matrimoni entre la literatura i el teatre; la confirmació que els camins paral·lels en els terrenys de l’art sempre acaben unint-se.

Olympia 100 años

L’escriptor Vicente Marco va ser l’últim a parlar després de la presentació dels responsables de l’edició. “El llibre preserva la memòria en una edat de culte al cos”, va afirmar i va confessar que en un primer moment va desconfiar de celebrar els 100 anys d’un espai teatral amb un llibre de relats, especialment literari. No obstant això, es va convéncer que “un llibre multigènere (contes, microcontes, dramatúrgia)” era la millor idea per a abordar el repte.

“El teatre morirà quan muira la condició humana (…) La vertadera literatura es troba dins”, va reflexionar per a donar per conclòs l’esdeveniment. “És un llibre que està lluny del que es troba en les llibreries. No és un producte comercial”, va tancar”. Així, el Teatre Olympia celebra el centenari d’un edifici que para tots forma part de la memòria històrica i personal.

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 10 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata