caixa popular

L'exposició itinerant "El llibre valencià" ha recorregut ja més de 1.300 quilòmetres pels pobles valencians

L'exposició itinerant "El llibre valencià" ha recorregut ja més de 1.300 quilòmetres pels pobles valencians
02/10/2016 -

L’exposició itinerant “El llibre valencià” ha recorregut 1.300 quilòmetres i ha passat per huit municipis valencians des que l’estiu passat començara el seu camí.

El primer interessat a acollir la mostra va ser el municipi de Requena, a la qual li va seguir Vinaròs, Sagunt, Oliva, la Vall d’Uixó (febrer de 2016), Orihuela, Dénia i Benigànim. Aquest mes d’octubre s’exhibeix a la Sala Cívica de l’Antic Nou Mercat de Torrent, al novembre estarà a Gandia i tancarà el recorregut a Castelló al desembre.

L’exposició està tenint una bona acollida de públic i alguns municipis acompanyen l’exhibició de fons propis, conferències, tallers, activitats o qualsevol iniciativa que reforça la didàctica de la mostra.

Està composta per 14 panells explicatius amb il·lustracions i profusió de dades que recorren l’evolució històrica i cronològica del paper i del llibre en el territori valencià.

En concret, les temàtiques que detalla són: ‘El paper de Xàtiva s. XII – s .XVIII’; ‘Els còdexs s. XIII-XV’; ‘Els incunables s. XV’; ‘De l’Humanisme a la Contrareforma s. XVI’; ‘El Barroc s. XVII’; ‘La Il·lustració s. XVIII’; ‘Els tipògrafs valencians s. XV-XVIII’; ‘Les enquadernacions. La pasta valenciana s. XV-XVIII’; ‘La impremta manual s. XV-XVIII’; ‘La impremta industrial s. XIX-XX’; ‘Liberalisme, romanticisme i Renaixença s. XIX’; ‘La bibliofília valenciana s. XIX-XXI’; ‘La socialització de la lectura s. XX’, i ‘El futur del llibre valencià s. XXI’.

El recorregut mostra el trànsit del llibre en pergamí al llibre en paper i és un reflex de l’evolució històrica, social i artística des del segle XVI fins a l’actualitat. Es tracten temes com el llibre humanístic, l’evolució de les tècniques de gravat i impressió, el naixement de la premsa, les polèmiques entre liberals o absolutistes, la incorporació de la fotografia al llibre imprés, la Renaixença, Blasco Ibáñez o el còmic valencià.

L’exposició itinerant ‘El llibre valencià’, abans d’iniciar el seu viatge per les comarques valencianes, va estar exposada a la Sala Capitular de la Biblioteca Valenciana, on va romandre de desembre de 2014 fins a l’abril de 2015.

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + quinze =

oceanografic aniversario
mas mislata