El Llevant li la juga davant el Getafe

El conjunt granota s’estrena fora de casa en la primera de les deu finals a vida o mort

El Llevant li la juga davant el Getafe

No va ser fa tant temps. I potser per eixa raó, els fets encara perduren en la memòria del llevantinisme. El Llevant va prendre el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe amb un convincent cabéreu de Víctor Casadesús. L’atacant mallorquí era un tipus fiable en accions àrees. Tenia una rara capacitat per a aparéixer en l’instant més determinant. Mai avisava dels seus moviments. Tampoc de les seues intencions. Desapareixia de la faç del verd mentre la pilota solcava el cel per a materialitzar-se en l’instant més oportú. Tenia el do de la invisibilitat, entenent com tal eixa qualitat que converteix un cos físic en invisible als ulls dels altres. Era un mag que es recreava amb els espais. Casadesús va explotar eixe component del joc amb reiteració durant la seua estada en les files de la societat blaugrana. Era una de les qualitats que li distingien. Aquella jornada de dissabte va silenciar el feu del col·lectiu del Sud de Madrid. Ho va fer amb una rematada precisa impossible per als guants forts de Guaita.

Morales va posar l’esfèric en acció des del córner. Casadesús va estirar el coll per a celebrar el gol. No era qüestió de saltar més. Era qüestió de dominar els temps. Era el minut trenta-quatre. El partit no anunciava el seu final encara. Restava un món per descobrir, però el Llevant va resistir amb coratge i heroïcitat i va abandonar la zona més pantanosa de la classificació després de moltes setmanes de penúries. Els tres punts li van permetre botar en la taula. Una setmana més tard David Barral va reduir en el Ciutat de València al Còrdova (1-0) i els comptes pràcticament van quadrar per a albirar una permanència en dubte durant bona part del relat de la competició. Gens d’eixe passat sembla ser desconegut, si s’aplica el temps present.

La sensació d’angoixa marca el pas del Llevant durant les últimes setmanes de la competició de lliga. El col·lectiu llevantinista afronta la cita davant el Getafe, pautada per a la vesprada de demà dissabte, 18.30 hores, amb la imperiosa necessitat de mutar el registre dels resultats obtinguts en les últimes compareixences sobre el verd. El triomf es resisteix. I sembla una obligació conjugar amb els seus caràcters. No obstant això, corren vents de canvi per Orriols. L’aterratge de Paco López en qualitat de conductor de l’esquadra granota ha propiciat transformacions. “Hem de canviar patir per gaudir” va advertir en la jornada d’ahir en la primera roda de premsa del nou entrenador. El viratge quan els termes escollits és substancial. La primera idea de Paco López és revertir tendències i tractar de canviar conjuntures negatives per la condició antagònica. Hi ha una idea d’impuls i de propulsió.

Adverteixen que és propi de la naturalesa humana defensar eixa creença que accentua la capacitat d’influir en el rendiment d’una altra. En essència es tracta de manejar les expectatives gestades. En psicologia es denomina efecte Pigmalion a eixe corrent. Les qüestions mentals són determinants. És part del treball de Paco López. Ahir va incidir en eixe aspecte en esbrossar el camí que marca la competició de lliga en els onze partits que resten per a la conclusió del campionat. “Sabem que hem de quedar campions d’una Lliga de quatre. Cal ser realista i no ocultar eixa realitat. Estem lluitant amb tres més per mantenir-nos i estem convençuts que ens mantindrem”. No hi ha excuses per la seua banda. En eixe sentit, l’encontre davant el Getafe estableix el principi d’una nova competició a quatre bandes. Tot el que ve de darrere potser cal arraconar-ho. La destinació presenta un nou desafiament.

Cal ser el millor en una mini-Lliga que inclou a l’O.D. Las Palmas, Esportiu de La Corunya i Màlaga. “Intentarem quedar campions. Hem de mirar a curt termini i començar pel partit davant el Getafe”, va ressaltar Pedro López d’acord amb el pensament de l’entrenador. “Vull veure un equip atrevit i valent; decidit. Hem de cercar la porteria contrària. L’equip ha de tenir el seu ADN. L’equip està mentalment i emocionalment molt bé”, va llançar ahir Paco López. Enfortir l’esperit del grup és una de les qüestions ressaltades en el seu full de ruta, almenys a curt termini. Els missatges se succeeixen. Qualsevol via és vàlida per a recuperar i agitar la ment dels futbolistes. Com va esdevenir en la jornada 33 del curs 2014-2015, amb el gol de Casadesús, el Llevant saltarà al Coliseum amb la ferma intenció de cercar una victòria balsàmica i revitalitzadora. “És un equip agressiu i intens. Imposa un ritme alt en els partits i pressiona a dalt”, ressalta Paco López del seu oponent. Molina i Ángel imposen respecte. Conformen la imatge del terror perquè aglutinen el gol. El tècnic perd a Doukouré, a Toño i a Postigo per lesions de diferent abast per a la cita en terres madrilenyes.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =