caixa popular

L'ètica política i social contra la corrupció, a debat en la pròxima Jornada GO!

Catedràtics, periodistes i actors socials de la Comunitat Valenciana reflexionaran sobre l’impacte de la corrupció en la societat i la construcció d’una nova ètica social i política

L'ètica política i social contra la corrupció, a debat en la pròxima Jornada GO!
10/12/2016 -

Som una societat corrupta? És suficient amb el marc jurídic actual? Com poden les polítiques públiques i el compromís ciutadà construir una nova ètica social i política? Aquestes i altres qüestions centraran la pròxima Jornada GO!, organitzada per la Delegació de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València, que gestiona el diputat Roberto Jaramillo.

“Rendir comptes forma part de la cultura de govern obert que impulsem des de la Diputació de València, és una cosa que s’ha de normalitzar en el plànol polític. Els governants han d’explicar sobre la seua gestió què s’ha fet, què s’ha deixat per fer i per què, què ha eixit bé, o què ha eixit malament”, ha explicat el diputat.

En aquest sentit, Roberto Jaramillo intervindrà junt amb el Cap de Servei de Transparència de la Diputació, Ricard Martínez, en una ponència sobre rendició de comptes i, en concret, sobre els resultats de gestió en el desplegament de l’Estratègia per a enfortir la cultura de transparència i obertura de la Diputació de València.

L’activitat se celebrarà els dies 15 i 16 de desembre en la Facultat de Dret de la Universitat de València sota el títol “Ètica i transparència: adéu a la corrupció?” i reunirà a catedràtics de ciències polítiques, periodistes i actors socials de la Comunitat Valenciana per a reflexionar al voltant de l’impacte de la corrupció en la societat i les eines disponibles per a atallar-la.

 

Programa de la Jornada GO

Els catedràtics de Ciències Polítiques i de l’Administració Carles Ramió, de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), i Manuel Villoria, de la Universitat Rei Juan Carlos (Madrid), reflexionaran sobre la sociologia de la corrupció i l’ètica en el govern. Com a colofó a les seues ponències, es projectarà el documental “Corrupció: l’Organisme nociu” en presència del seu director, Albert San Feliu.

Així mateix, la jornada abordarà el relat de la corrupció a través de les paraules de l’escriptor Sergi Castillo, autor del llibre “Yonkis del dinero”, i els periodistes Juan Nieto i Ignacio Calle, d’El Mundo i La Sexta, respectivament.

El 16 de desembre, la professora titular de Dret Penal de la Universitat de València Ángeles Jareño analitzarà el marc jurídic-penal i els seus límits per a casos de corrupció.

El tancament a les jornades ho faran els agents socials contra la corrupció, representats per Consuelo Vidal, de l’Observatori ciutadà contra la corrupció; Ana Maria Forts, de la Plataforma Societat Civil contra la Corrupció i la Fundació per la Justícia; i Antonio Penadés, d’Acció Cívica contra la Corrupció.

 

Obertura al públic

Les jornades són de caràcter obert per a la ciutadania i estan dirigides especialment a empleats de l’administració local que despleguen la seua activitat en Transparència i Govern Obert, càrrecs electes municipals amb competències en aquesta matèria, investigadors i estudiants universitaris.

Les places estaran limitades a l’aforament de la sala i per a inscriure’s és necessari enviar un correu electrònic abans del 13 de desembre a transparencia@dival.es amb les dades de contacte (nom i cognoms, telèfon i correu electrònic) del participant.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 7 =

90s love u
corts valencianes
ruta tapa del puig