40 anys fent valors Caixa popular

L’espectacle poètic musical Homer: L’Odissea arriba al Palau de la Música

L’espectacle poètic musical Homer: L’Odissea arriba al Palau de la Música
20/10/2016 -

El Palau de la Música de València acollirà per primera vegada Homer: L’Odissea, espectacle poètic musical que recrea el text clàssic a través de diferents disciplines artístiques que es conjuguen per a donar forma al famós viatge d’Ulisses i la seua tornada a casa, Ítaca, metàfora universal i polivalent del viatge intern, vital i personal de cadascun.

L’espectacle, que presenta la companyia Melodemodomies, part de la traducció que Joan Francesc Mira, Premi 9 d’Octubre 2016 de les Lletres Valencianes, va fer de l’Odissea d’Homer. Per la seua banda, Tomàs Llopis, va ser qui va triar els textos que ell mateix recita com a rapsode de l’espectacle.

A partir d’ells, Miquel Pérez Perelló va compondre la música per a guitarra, piano, violí, clarinet, ocen drum i veus, creant uns temes caracteritzats pel seu caràcter mediterrani, amb un regust marítim i mitològic.

Finalment, sobre aquesta base de música i text, el pintor il·licità Joan Castejón és l’autor de prop de 50 il·lustracions a través de les quals interpreta de manera realista els personatges i els escenaris de l’Odissea. Ulisses, Penélope, Telémaco… són retratats per l’artista amb rigor antropomòrfic, fins i tot els éssers imaginaris com els Ciclops i les Sirenes prenen la mateixa força realista amb les seues formes humanitzades.

Unes imatges que van projectant-se sobre l’escenari aconseguint, d’una banda, que els dibuixos estiguen al servei dels versos musicats i, per una altra, que tinguen una poètica visual pròpia que atrapa a l’espectador.

Amb tots aquests ingredients, Homer:L’Odissea, es converteix en un treball artístic fluid, d’estètica elegant i subtil, un plaer per als sentits que aconsegueix rescatar un clàssic universal i posar-ho a l’abast del públic actual.

L’espectacle, que ja ha sigut representat en l’Auditori de Torrent, Benifaió, Benimodo, Dénia, Rafelbunyol i Xàbia, entre altres localitats, es podrà veure en el Palau de la Música de València per primera vegada el pròxim 10 de novembre a les 20 hores, sent aquesta la vintena actuació.

Per a Miquel Pérez Perelló, l’actuació en el Palau significa “el reconeixement a una trajectòria que va començar amb el treball que la companyia Melodemodomies va fer sobre Vicent Andrés Estellés en 2009 i que ha continuat amb diversos projectes que posen de manifest el valor de la cultura, dels músics, poetes, intel·lectuals i artistes valencians”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra