L'escriptora Teresa Broseta conversa amb 400 escolars sobre els seus llibres en la Biblioteca Valenciana

Guardar

teresabroseta2
teresabroseta2

L'escriptora Teresa Broseta ha confessat que va començar a escriure literatura infantil quan van nàixer els seus fills, encara que des de l'adolescència escrivia poesia i algun relat breu.

L'autora, que aquest dimecres ha conversat amb 400 alumnes en la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana, ha indicat que l'obra 'La botiga del Carme' amb la qual va obtindre el premi Carmesina en 2001 va ser la que la va introduir en el món de la literatura dirigida al públic infantil.

Nascuda a València, és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED, i actualment, treballa en l'Agència Tributària i escriu fonamentalment narrativa per a xiquets i quasi sempre en valencià, ha publicat també poesia i teatre per a xiquets, narrativa per a adults i diverses obres en castellà.

Teresa Broseta s'ha declarat una empedreïda lectora des de la infància de qualsevol tipus de lectura, però ha admés la seua debilitat per les històries de pirates. L'autora ha explicat la seua tècnica de creació literària i ha confessat que el llibre s'inicia molt abans de començar a escriure, "comença quan les històries ronden al cap", ha assegurat.

Entre els seus títols més coneguts: 'La última función', premi Contes Miguel de Unamuno en 2004; 'Les costures del món', premi Vicent Silvestre de narrativa infantil en 2004; 'El soplo de la vida', premi Diario Sur de novel·la curta; 'No puges a l'andana', premi de Teatre Infantil Ciutat de Carcaixent en 2007; 'Ayrin de les Alcusses', premi narrativa Ciutat de Sagunt en 2008; 'El día de mañana', premi Alfons el Magnànim en 2016; i 'Cor d'elefant'.

Els centres escolars que han acudit a la trobada són l'IES Llombai de Borriana, IES Andreu Alfaro de Paiporta, IES Escultor En Francesc Badia de Foios, Col·legi de San Antonio de Padua de Carcaixent, Escuelas Pías Malvarrosa de València i IES Gonzalo Anaya de Xirivella.

Destacats