caixa popular

L'Escalante s'obri al públic adult amb un cicle de Memòria Històrica i presenta espectacles familiars per a Nadal

El centre teatral, situat temporalment en el Teatre El Musical, oferirà quatre espectacles de Memòria Històrica, entre els quals està la multipremiada ‘La pedra fosca’, del Centre Dramàtic Nacional i Lazona Teatre; i set infantils que conviden al joc i la interacció

L'Escalante s'obri al públic adult amb un cicle de Memòria Històrica i presenta espectacles familiars per a Nadal
27/11/2016 -

L’Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, presenta aquest desembre una programació que, per primera vegada dins de les seues més de tres dècades de recorregut, s’obri al públic adult amb el seu cicle Memòria Històrica. Al costat d’aquest, la programació familiar i infantil estarà present amb Nadal al Escalante en 7 espectacles que conviden al joc, l’experimentació i la interacció a través de les arts escèniques.

Entroncar amb el nostre passat, ja siga aquest real o imaginat, és el que articula el cicle de Memòria Històrica, que arribarà del 20 al 22 de desembre al Teatre El Musical (TEM)– espai al que s’ha traslladat la programació fins que acaben les obres de l’edifici- amb 4 espectacles que examinen el món amb una visió crítica.

Programats per l’actual director del Escalante, Josep Policarpo, el cicle s’obrirà amb La piedra oscura, de Centro Dramático Nacional y Lazona Teatro. Una vibrant peça sobre la memòria com a espai de justícia i la necessitat de redempció, amb text d’Alberto Conejero, reconeguda amb 5 Premis Max: Millor espectacle teatral, autoria, adreça, disseny escènic i il·luminació (20 desembre-20:00h-TEM).

De la mà de Meriyanes Produccions en Kilòmetres coneixerem la història d’una família i el seu particular periple dins del marc de la Guerra Civil. Amb ella recorrerem quilòmetres carregats de lluita i il·lusió, oportunitats i desesperació, riures i plors (21 desembre-20:00h-TEM). A mí nunca me cortó la cabeza, de Lupa Teatro y Yo maté a Carmencita Polo, de Mafalda Bellido (22 desembre-20:00h-TEM) són les peces curtes d’autores valencianes que tancaran el Cicle de la Memòria Històrica amb dos històries molt diferents, íntimes i properes, que combinen l’humor i el drama per a cercar la complicitat del públic a través de dos originals relats.

 

Nadal al Escalante: joc, experimentació i interactivitat

Nadal al Escalante desplegarà per la seua banda del 26 de desembre al 4 de gener de 2017 en el TEM una variada programació amb una instal·lació interactiva i 6 espectacles que conviden al públic familiar i infantil a jugar, descobrir, experimentar i divertir-se a través de les arts escèniques.

En Días de nocilla y magia l’actor Nacho Diago convida als xicotets espectadors a viure la història d’un xiquet que va aconseguir ser mag malgrat tenir-ho tot en contra. Un espectacle de teatre, humor, màgia i sandwiches de nocilla interpretat pel qual va ser guardonat amb Primer Premi de Màgia en el XXVII Congrés Màgic Nacional. (+6 anys- 26 desembre- 18:00h-TEM).

Nadal al Escalante proposa també un viatge virtual a Islàndia a través dels ulls de les seues ovelles aventureres en Kindur. Un espai escènic creat per Companyia TPO que permetrà als més xicotets entrar en els diferents ambients naturals d’aquesta illa i jugar usant tecnologies digitals i la dansa (sense text + 5 anys- 27 i 28 de desembre-18:00h-TEM). L’experimentació articula també Cambiar de Cara, de Lîla, instal·lació amb artefactes, invents i instruments creats amb materials reutilitzats que conviden a jugar en un univers inèdit (del 27 desembre al 4 gener 2017-gratuït- De 17h a 18h-Hall del TEM).

Reconegut amb nombrosos guardons, Do Not Disturb, “No Molestar” de Vaivén Circo, traslladarà als xiquets a un dia de treball en una fàbrica de principis del segle XX a través de quatre personatges portats al límit de l’absurd i la tendresa (sense text +5 anys-29 desembre-18:00h-TEM). Per la seua banda, Da.Te Danza proposa al públic infantil entrar en el seu espectacle ¿Cuál es mi nombre? i divertir-se usant la imaginació com a motor d’un joc en el qual tot és possible. Una obra guardonada amb el Premi Millor espectacle per a la Infància FETEN 2015, entre uns altres (sense text + 5 anys-30 desembre-18:00h-TEM).

 

Gener 2017

L’Escalante estrenarà el 2017 amb 2 muntatges. L’Horta Teatre construirà amb l’ajuda dels xiquets i utilitzant objectes reciclats la banda sonora per a la seua illa Liliput (en valencià + 5 anys -2 Gener- 18:00h-TEM). I Mimaia Teatre ens parlarà en Adiós Bienvenida dels cicles de la vida i la necessitat que les coses s’acaben perquè altres noves puguen començar en un muntatge reconegut com a Espectacle Revelació FETEN 2013 (en castellà +5 anys-3 i 4 de gener de 2017-18:00h TEM).

El pròxim any 2017 l´Escalante acollirà també la reposició de la seua producció L’ Aneguet Lleig, creació de Albena Teatre. Una adaptació lliure del conte de Hans Christian Andersen que ens parla de la importància de l’autoestima i la confiança en nosaltres mateixos. Un espectacle en clau musical reconegut amb el Premi MAX 2016 al Millor Espectacle Musical en el qual majors i xicotets viuran l’aventura de créixer i redescobrir els qui som realment i així poder trobar la nostra pròpia veu (+6 anys. Valencià –Del 13 gener al 5 de febrer- TEM).

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + vint =

imed hospitales
oceanografic aniversario
mas mislata