Les taules de concertació post-incendi forestal de Bolbaite i Carcaixent es constituïxen esta setmana

Les taules de concertació post-incendi forestal de Bolbaite i Carcaixent es constituïxen esta setmana
19/07/2016 -

Les taules de concertació post-incendi forestal de Bolbaite i Carcaixent es constituiran esta setmana, els dies 20 i 21 de juliol, respectivament. Formaran part d’elles tant la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Diputació de València i els ajuntaments afectats com a entitats i col·lectius d’ambdós zones.

Estes taules constituïxen el nou mecanisme de participació en àrees que han patit grans incendis, tal com van exposar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en la primera trobada celebrada a Carcaixent després de l’incendi amb els alcaldes.

Estos òrgans tenen com a missió definir i redissenyar els objectius de restauració. Resulten complementaris del treball del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) per a elaborar un protocol d’actuació post-incendi que definisca els criteris que s’ha de seguir per a la regeneració de les zones cremades a mitjà i llarg termini, així com per a controlar l’erosió i lluitar contra la desertificació.

Esta orde també contempla ajudes per a l’elaboració d’instruments tècnics de gestió (plans d’ordenació de muntanyes) i per a la compra de maquinària forestal, com biotrituradors, que faciliten que les restes forestals que s’obtenen d’estos treballs puguen ser incorporats al sòl forestal o utilitzats com a estelles per a calefacció, evitant la crema de residus in situ. En total es preveu una inversió de 17,7 milions d’euros per al període 2017-2022.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra