40 anys fent valors Caixa popular

Les Falles de València declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, la Junta Central Fallera ha convocat la plantà d’una falla en les Torres de Serrano

Foto: Emilio García - Flickr La fallera y su cremá

Les Falles de València declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat
30/11/2016 -

Per fi, després de molt treball i esforç, ja podem dir que, oficialment, les Falles de València han sigut declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Aquest matí, el Comité Intergovernamental de la Unesco es reunia a Addis Abeba (Etiòpia) per a aprovar l’entrada de les nostres festes en la Llista Representativa de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ja que segons anunciaven, les Falles salvaguarden les arts i oficis tradicionals, però també són una expressió de creativitat que propicien el diàleg entre els ciutadans.

Que les Falles entren a formar part d’aquesta llista suposa un gran impuls tant per a les nostres festes, com para València, ja que no solament les Falles podran optar a més subvencions, sinó que se’ls atorgarà una major notorietat.

I per a celebrar aquesta declaració, la Junta Central Fallera ha convocat aquesta vesprada, a les 19.00 hores, a tot el col·lectiu faller per a plantar una falla enfront de les Torres de Serrano. Per aquest motiu, també han demanat a tots els fallers, que vulguen participar en aquest acte, que porten posat les famoses bruses.

Aquest monument, realitzat per Juanjo García, romandrà en les Torres de Serrano fins a aquest pròxim diumenge. Dia en el qual tindrà lloc una gran festa per a celebrar l’entrada de les Falles en el Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

En aquesta celebració, que ha rebut el nom de ‘Crida a la Humanitat’, hi haurà música, audiovisuals i pirotècnia. Per a finalitzar, es cremarà la falla davant la mirada de les Falleres Majors de València de totes les èpoques, però també de tots els valencians que vulguen formar part d’aquesta gran notícia. I és que, sens dubte, València està de celebració.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra