caixa popular

Les coproduccions teatrals de la Diputació de València arriben a Madrid

La cita coincideix amb el debut de l’adaptació teatral de la novel·la de Rafael Chirbes En la Orilla

Les coproduccions teatrals de la Diputació de València arriben a Madrid
19/04/2017 -

La Diputada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, i el coordinador artístic dels Teatres de la Diputació, Josep Policarpo, assistiran hui a l’estrena a Madrid de La vida es sueño [vv.105-106], una coproducció de Moma Teatre, Diputació de València i Teatros del Canal, dirigida per Carles Alfaro i portada a escena per Moma Teatre.

El desplaçament dels màxims responsables de la gestió teatral de la Diputació de València a la capital d’Espanya respon a la seua voluntat de “fer costat a les companyies valencianes en cos i ànima”. Per a Pérez Garijo, des de l’administració pública s’està tractant de fer “els deures pendents” amb el sector valencià de les arts escèniques. “I això no solament implica un compromís econòmic, que és vital, sinó també un suport i un reconeixement institucional al món del teatre i de la cultura, tant menyspreats pels anteriors gestors polítics”, ha afegit la diputada.

L’adaptació de l’obra de Calderón de la Barca La Vida es sueño ha comptat amb una aportació de la Diputació de València de 36.300 euros (IVA inclòs) i s’exhibirà en el centre d’arts escèniques Teatros del Canal fins al pròxim 14 de maig. Després de l’estiu, la companyia tornarà a València per a estrenar-se en el Teatre Principal del 27 de setembre a l’1 d’octubre, dins del període de gestió que correspon a la corporació provincial.

 

L’adaptació d’un clàssic

Un rei, trastornat per la mort de la seua muller el mateix dia en què dóna a llum al seu primogènit, dóna crèdit a la interpretació de les ciències astrals que determinen la feresa del xiquet i el conseqüent desastre que el seu regnat comportaria. Aterrit, el castiga a un tancament del que solament s’ocupa el seu més fidel cortesà. No obstant, trenta anys més tard, arribada l’hora de nomenar un hereu a la seua corona, es qüestiona si va cometre un error i decideix posar a prova al seu fill. Mentrestant, accidentalment algú irromp en la cel·la alterant l’hermetisme establit.

Aquest muntatge proposa tornar a l’essència de l’obra mestra de Calderón, mantenint-se fidel a la poètica i als dilemes filosòfics que l’autor planteja. Carles Alfaro i Eva Alarte adapten el text i realitzen la dramatúrgia per a presentar la seua pròpia versió: La vida es sueño [vv.105-106]. El protagonista, Segismundo, està interpretat per Alejandro Saá; Basilio és Vicente Fuentes; Clotaldo, Enric Benavent i Rosaura, Rebeca Valls.

Així mateix, l’estrena a Madrid de La vida es sueño [vv.105-106] coincideix el mateix dia i en la mateixa ciutat que una altra coproducció de la Diputació de València, en aquest cas, junt al Centro Dramático Nacional, K Producciones, La Pavana i Emilia Yagüe Producciones. Es tracta d’En la Orilla, l’adaptació teatral de la novel·la de Rafael Chirbes. L’obra romandrà en el Teatre Valle Inclán de Madrid fins al 21 de maig i arribarà a l’escenari del Teatre Principal de València uns pocs dies després, el 26 de maig.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 8 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata