caixa popular

Les Arts inicia 2017 amb l'òpera de Haydn per a titelles 'Philemon und Baucis'

Les Arts inicia 2017 amb l'òpera de Haydn per a titelles 'Philemon und Baucis'
09/01/2017 -

El Palau de les Arts Reina Sofía comença l’any 2017 amb l’òpera per a titelles de Franz Joseph Haydn ‘Philemon und Baucis’, que s’estrena al Teatre Martín i Soler el diumenge, 8 de gener.

“Una amena proposta amb què acostar-se a l’òpera i descobrir també noves formes de representació artística al públic de Les Arts”, segons ha assenyalat en la presentació Davide Livermore, intendent del Palau de les Arts Reina Sofia.

“Cantants, actors, músics i marionetistes es reuneixen en un complex exercici de teatre musical, que fan possible dos especialistes: Fabio Biondi, com a director musical, i la veterana companyia de titelles Carlo Colla e Figli junt amb els grans jóvens artistes del Centre Plácido Domingo”, ha apuntat l’intendent.

Després dels concerts ‘Gloria e Imeneo’ i ‘Israel in Egypt’, el mestre Biondi realitza la seua tercera incursió en la Temporada 2016-2017 amb un títol que li va valdre una distinció especial, junt amb la companyia Carlo Colla, en l’edició del 2008 dels prestigiosos Premis Franco Abbiati de la crítica italiana.

“Haydn apreciava molt aquest gènere, de fet, va compondre sis o set òperes per a titelles de les quals només ‘Philemon und Baucis’ ha sobreviscut”, ha remarcat Fabio Biondi, que també ha subratllat l’espectacle com un “exercici al servei de la música i de la bellesa, el públic no veu ni marionetistes, ni cantants, ni l’orquestra, ni tampoc el director només els titelles”.

El director titular de l’OCV ha apuntat també que aquesta òpera és un espectacle perfecte per a totes les edats, visualment extraordinari i idoni per a obrir la lírica a una jove generació.

Més de 200 anys d’experiència avalen la companyia Carlo Colla e Figli, que va començar sent un grup d’artistes itinerants pel nord d’Itàlia fins que, en 1906, es va establir al Teatre Gerolamo de Milà. L’arribada de la televisió i dels dibuixos animats va contribuir a la crisi d’aquest espectacle a mitjan anys 50. La companyia abandona el seu teatre estable i comença una intensa activitat per diverses ciutats d’Itàlia, per a començar en els anys 80 a recórrer el món.

Consolidada ja com una de les empreses més prestigioses en el teatre de titelles, en 1994 naix a Milà l’Atelier Carlo Colla e Figli, que es converteix en la seu definitiva de la companyia.

Eugenio Monti Colla, actual director artístic de la companyia, que pertany a la cinquena generació d’aquesta estirp de marionetistes, ha explicat la complexitat del treball en aquest tipus de representacions, que ha equiparat la tècnica d’un músic per a tocar un instrument.

“Els titelles no copien el moviment del ser humà, són un element metafísic, un símbol que a través dels fils es converteixen en un personatge i llavors el marionetista deixa d’existir”.

A més de l’estrena, programada aquest diumenge, ‘Philemon und Baucis’, es podrà veure també els dies 12 i 15 de gener junt amb una representació didàctica el dia 11 d’aquest mateix mes. Les localitats per a aquesta obra, d’una hora de durada, tenen un preu únic de 35 euros.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
sempre teua
Turismo salou