caixa popular

L'entrada al Centre del Carme ja és gratuïta

L'entrada al Centre del Carme ja és gratuïta
16/12/2016 -

L’entrada al Centre del Carme torna a ser gratuïta, a partir de hui, per a garantir l’accés a la cultura de totes les persones.

Així ho va aprovar el ple del Consell General del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, reunit dilluns passat, que ha deixat sense efecte l’ordenança de 2014 que establia una taxa d’accés al centre cultural.

Eliminar el pagament d’entrada al Centre del Carme va ser una de les primeres iniciatives proposades pel nou director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, que es va incorporar al càrrec el passat mes d’abril.

Segons Pérez Pont: “tot just aterrar en la institució, vaig anunciar la meua intenció que l’accés al Centre del Carme tornara a ser gratuït, segons es proposava en el meu projecte de gestió. Després de dur a terme el procés de treball per a això i complir amb les degudes formalitats, el ple del Consell General del Consorci de Museus ha aprovat per unanimitat aplicar aquesta mesura, que ens permet eliminar barreres d’accés a la cultura i obrir de bat a bat les portes d’aquest conjunt patrimonial valencià, com a motor de la cultura contemporània”.

“El nou model de gestió per al Consorci de Museus i per al Centre del Carme es basa en la igualtat, en totes les seues accepcions, igualtat de gènere, igualtat lingüística i d’oportunitats, tant en la selecció de les programacions com, per descomptat, en l’accés de la ciutadania a aquestes”, ha explicat el responsable del Consorci.

“L’art i la cultura tenen un paper fonamental en el desenvolupament intel·lectual de les persones i en la configuració del seu pensament crític. Per això, des de les institucions públiques, hem de garantir l’accés a la cultura de totes les persones siga quin siga el seu sexe, edat, o condició social. Eliminar la taxa d’entrada al Centre del Carme era un objectiu primordial com a part del compromís d’aquesta renovada sensibilitat amb la cultura”, ha assenyalat Pérez Pont.

Per a celebrar la gratuïtat del Centre del Carme i aprofitant la vespra de Nadal, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha programat diverses activitats amb el lema #CulturaAccessible, que se celebraran a partir del 18 de desembre i fins al 22 de gener de 2017.

Així, aquest diumenge donarà començament el taller #ElSabordelSoroll #MúsicadeCuina entorn de l’exposició ‘TAPES. SPANISH DESIGN FOR FOOD’, organitzada en col·laboració amb Acció Cultural Espanyola (AC/E). El taller, instal·lat al claustre renaixentista, suposa l’ampliació de l’acabat d’inaugurar ‘Espai de Telles’, ja que es tracta d’una proposta dirigida a xiquets de 0 a 3 anys.

L’activitat, organitzada en col·laboració amb Ninos Escoles Infantils, busca l’aprenentatge actiu i significatiu. La manipulació d’objectes de la vida quotidiana de manera lliure i autònoma, el joc cooperatiu, la imaginació i la innovació en el procés creatiu són objectius de l’educació en l’etapa de 0 a 3 anys, recolzats per autors i autores tan importants com Freinet, Montessori o Malaguzzi.

El #ElSabordelSoroll naix de l’observació de com actuen els xiquets i xiquetes si els deixem entrar en la cuina. Experimentar amb casseroles, cafeteres, culleres, coladors… en definitiva, deixar que xiquets i xiquetes interactuen amb objectes reals, per a trobar nous usos, serveix tant per a obrir les seues ments com per a reforçar la seua autoestima i estimular les seues emocions.

En l’entorn d’aquesta mateixa exposició el pròxim dia 20 de desembre, AC/E, el Consorci de Museus i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana han organitzat la taula redona ‘Disseny en el menjar’ amb la participació de Xavier Martínez, doctor en Tecnologia dels Aliments, els dissenyadors Ximo Roca, Rosa Reig, i Nacho Lavernia, a més de Pierre Charrier, director comercial de Porvasal i el dissenyador i comissari de la mostra, Juli Capella.

D’altra banda, el mateix dimarts dia 20, l’exposició ‘Angles del Buit’, de les creadores Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda, acollirà un concert patrocinat pel celler Chozas Carrascal, de la soprano Isabel Monar i la pianista Concha Sánchez-Ocaña.

Catàlegs a preus reduïts i visites guiades

Amb el mateix objectiu d’acostar l’art i la cultura a tots els segments de la població, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana llança una nova campanya que posa a disposició del públic nombroses publicacions a preus molt reduïts.

Aprofitant les festes de Nadal, el Centre del Carme oferirà visites guiades per al públic general, sense necessitat de reserva prèvia, per a l’exposició de ‘TAPES’, i per a les persones amants de la història i el patrimoni es realitzarà un recorregut historicoartístic per aquest antic convent.

tags

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 10 =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata