caixa popular

L’Àrea d’Economia de la Diputació està preparada per a formar part de la futura Agència Tributària Valenciana

L’increment de les gestions cedides pels consistoris al Servei de Gestió Tributària ha fet necessària una reestructuració del departament consensuada amb els sindicats

L’Àrea d’Economia de la Diputació està preparada per a formar part de la futura Agència Tributària Valenciana
17/12/2016 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha pogut comprovar que l’Àrea d’Economia de la Corporació provincial, que inclou el Servei de Gestió Tributària (SGT), està preparada per a formar part de la futura Agència Tributària Valenciana, un projecte impulsat per la Generalitat amb la implicació de les diputacions i que cerca unificar els diferents serveis de recaptació tributària autonòmics i provincials.

En opinió de Rodríguez, “estem preparats per a l’arribada d’eixa agència única pilotada per les tres diputacions”. El president de la corporació valenciana ha destacat l’aposta per l’administració electrònica i ha valorat la reestructuració del SGT de la Diputació que presideix com “un pas més en la col·laboració entre diputacions i la col·laboració amb la Generalitat, però sobretot en la millora dels serveis a la ciutadania”. “Si paguem tots, pagarem menys”, ha afegit el president.

Jorge Rodríguez ha incidit en la “necessitat de ser eficaces i fer més amb menys”, la qual cosa es reflecteix en una reducció dels costos i una millora del servei que es presta als municipis. “La fi última és donar el millor servei a les persones”, ha conclòs el màxim responsable de la institució provincial.

El SGT gestiona al voltant de 3 milions de rebuts i un volum econòmic de 358 milions d’euros, que és la quantitat total que suma el cobrament de tots els tributs cedits pels ajuntaments a la Corporació provincial, perquè aquesta s’encarregue de gestionar-los i garantisca que els diners arriben a cada consistori.

 

Reestructuració del servei

A causa de l’increment dels rebuts derivats pels municipis al SGT de la Diputació perquè els treballadors de la Corporació gestionen el seu cobrament, l’àrea d’Economia ha acordat, de forma consensuada amb tots els sindicats, una reestructuració que facilitarà una gestió eficaç i orientada al contribuent. En paraules del diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, “es tracta de racionalitzar i professionalitzar un servei que atén les necessitats dels ajuntaments, les delegacions dels quals han augmentat de forma considerable, al mateix temps que fem un pas més cap a l’agència tributària única que pretén la Generalitat”.

La reorganització del servei i la implantació de nous mitjans tècnics van a permetre la modernització no solament del SGT sinó també dels municipis, ja que es va a aconseguir acostar el servei als ajuntaments, en particular als més xicotets. El nou model de gestió permetrà també aproximar més els serveis als ciutadans, a través d’una major descentralització de les oficines territorials, oferint una major rapidesa d’atenció i resposta als contribuents.

La intenció, segons ha explicat Toni Gaspar, és “no solament ser una administració tributària que es preocupa dels ingressos dels ajuntaments, sinó també de facilitar als ciutadans dels municipis el compliment de les seues obligacions tributàries”.

Amb aquesta visita, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, manté la seua particular ruta per les diferents dependències de la institució. Un camí que va iniciar al principi de la legislatura i que li ha portat, entre unes altres, a l’IVAF, el Consorci Provincial de Bombers, l’Àrea de Carreteres, l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena i ara al departament d’Economia que dirigeix el diputat Toni Gaspar, amb seu en el carrer del Mar.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =