L’Àrea de Cultura dóna suport a les arts escèniques a través de la trobada IETM

El diputat Xavier Rius reivindica el paper de la cultura i convida a tenir “una alta sensibilitat cap al món de les arts escèniques”

L’Àrea de Cultura dóna suport a les arts escèniques a través de la trobada IETM

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha participat al Teatre El Musical en l’acte d’inauguració de la Trobada Internacional de les Arts Escèniques (IETM) que se celebra a la ciutat de València fins el proper diumenge. En el mateix, Rius ha donat la benvinguda als nombrosos assistents i ha reivindicat el paper de la cultura i les arts escèniques a més de fer una crida al nou govern central perquè mantinga “alta la sensibilitat cap al món de les arts escèniques” i “evite qualsevol tipus de retallada” en aquest àmbit.

Rius també ha demanat complicitat als assistents, per ajudar a les actuals administracions, malgrat els pocs recursos econòmics i materials existents, “per tal de treure al món de la cultura de la foscor de les polítiques anteriors”, ha assenyalat.

IETM ésuna trobada que connecta a més de 500 col·lectius teatrals i que reuneix al voltant de 700 professionals de les arts escèniques, i que se celebra dues vegades a l’any en una ciutat europea. La trobada aplega per primera vegada a València i a la tardor ho farà a Bucarest (Romania).

Baix el títol ‘Crossroads’, en referència a les cruïlles davant les quals es troba aquest sector i les possibilitats d’actuació de cara al futur, aquesta reunió de l’IETM espera convertir-se en un espai de reflexió sobre els temes que preocupen a les arts escèniques contemporànies, com són el paper de l’artista en la societat actual, la relació entre art, cultura i territori, els models de suport de les institucions públiques per a models de negoci sostenibles; a més de servir de marc per establir col·laboracions entre el mig centenar de països participants, des de la coproducció d’espectacles fins a la cooperació i intercanvi de projectes de gestió.

L’Àrea de Cultura col·labora amb aquest congrés internacional mitjançant una aportació econòmica de 20.000 euros. Així mateix, el director artístic del col·lectiu ‘Inestable’ i un dels organitzadors de la trobada IETM a València, Jacobo Pallarés, ha descrit el congrés com “una porta oberta al diàleg i al debat” alhora que ha afirmat que és possible imaginar “un futur millor per a les arts escèniques”, ha apuntat.

Durant aquests dies tindran lloc fins a 28 ponències classificades en quatre rutes culturals, més de 44 activitats i 22 actuacions de dansa, teatre i circ als carrers i teatres valencians, centralitzats sobretot als barris de Russafa i El Cabanyal que serviran per posar en valor les arts escèniques i les seues interconnexions.

 

IETM

International Network for Contemporary Perfoming Arts (IETM) va nàixer l’any 1981 per constituir una xarxa institucional i professional dintre del sector de les arts escèniques contemporànies que compta amb prop de 550 membres d’arreu del món, i entre els seus associats es troben festivals, companyies, productors, teatres, centres d’investigació i recursos, universitats i entitats institucionals.

L’objectiu d’IETM és estimular la qualitat, el desenvolupament i els contextos de les arts escèniques contemporànies a nivell global propiciant el networking i la comunicació entre professionals, l’intercanvi dinàmic d’informació i la transmissió d’exemples de bones pràctiques en el sector de les arts escèniques.

tags

plataforma per la lengua

gva
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =