L’Ajuntament subvencionarà a les associacions no lucratives que fomenten l’ús del valencià en l’àmbit cultural i educatiu

L’alcalde clausura l’activitat formativa “Voluntariat pel valencià” i reitera “la voluntat política d’aconseguir la implantació del valencià”

Guardar

imagen_1_049516
imagen_1_049516

L’Ajuntament ha impulsat l’ensenyament del valencià entre el personal municipal perquè la ciutadania puga ser atesa en qualsevol de les dos llengües oficials. 259 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València han participat en esta activitat que este dimarts s’ha conclòs al Hemicicle Municipal. En este acte, l’alcalde Joan Ribó, ha parlat de la continuïtat d’esta iniciativa, que l’any que ve també impulsarà l’ús del valencià entre els i les policies locals, i ha anunciat la convocatòria de subvencions per a associacions sense ànim de lucre, amb la finalitat de fomentar l’ús del valencià en l’àmbit cultural i educatiu. 

L’alcalde de València, acompanyat pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo,  i altres membres de l’equip de govern, ha fet balanç i ha constatat “l’èxit” d’esta activitat, que s’emmarca en el Pla de Formació Municipal i que s’ha dut a terme, amb la col·laboració d’Escola Valenciana, entre el personal de la institució per a facilitar i millorar la seua competència lingüística i, conseqüentment, garantir un millor servici a la ciutadania en qualsevol de les dos llengües oficials.

“Aprenents i voluntaris s’hi han dedicat amb entusiasme compatibilitzant amb coratge la càrrega de treball i l’aprenentatge del valencià. I tinc la certesa que tot açò ha sigut positiu per a tots”, ha manifestat Joan Ribó, en fer pública la seua voluntat de donar continuïtat al projecte.

Així, l’alcalde ha assegurat que l’any que ve hi haurà una segona edició del “Voluntariat pel valencià” a l’Ajuntament, “i successivament, any rere any, mentre hi haja aprenentes i aprenents, i voluntaris i voluntàries, que són els i les veritables protagonistes del projecte, juntament amb el valencià”.

En la seua intervenció, Joan Ribó ha recordat que fa tres mesos, quan va presentar esta iniciativa, va anunciar la firma d’un conveni de col·laboració, per a promoure l’ús del valencià, amb Escola Valenciana, “un altre projecte que en breu es farà realitat”. Així mateix, ha anunciat l’esmentada convocatòria de subvencions per a associacions “perquè la nostra voluntat és treballar per aconseguir la implantació del valencià en tots els àmbits de la vida ciutadana, és a dir, que es visca amb normalitat parlar en valencià, de la mateixa manera que es veu normal l’ús del castellà”.

Per concloure, Joan Ribó ha celebrat “el bon ambient que l’activitat del “Voluntariat pel valencià” ha creat a l’Ajuntament i què tot açò facilita un bon futur per al valencià”.

Les parelles, formades per 97 funcionaris i funcionàries valencianoparlants que s’han prestat com a voluntaris per parlar en valencià amb 162 companys i companyes que volen aprendre esta llengua o millorar el nivell que ja en tenen, han sigut organitzades pel servici municipal de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística amb la col·laboració d’Escola Valenciana, i s’han reunit setmanalment en trobades d’una hora, amb material didàctic, quaderns i altres eines per recrear situacions reals.

Durant l’acte, algunes d’estes parelles han explicat la seua experiència que, tal com han destacat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i el Director General de Personal de l’Ajuntament, Josep Vicent Cortés, “ha permés complir dos objectius com són la transmissió del coneixement entre els companys i companyes i la cohesió laboral”.

Sergi Campillo ha aprofitat la seua intervenció per a fer un balanç de totes les accions que l’Ajuntament ha mamprès per impulsar l’ús del valencià entre les que ha recordat, per exemple, la inclusió de clàusules lingüístiques als contractes municipals o l’adequació del nom oficial del municipi. A més, el servici de Formació ha organitzat cursos de llengua en els quals s’han inscrit 550 treballadors de l’Ajuntament.

En l’acte també han participat Dariana Groza, d’Escola Valenciana, qui ha ressaltat que el valencià pot estar present a la vida pública, a la parla entre amics, a l’hora d’estimar-se, a l’hora de llegir, com ara els textos de Vicent Andrés Estellés i Marc Granell o el conte de Josep Vicent Marqués que ha recitat el rapsoda Vicent Camps per a concloure.

Destacats