L'Ajuntament oferix més d'un centenar de propostes educatives per als centres escolars

L'Ajuntament oferix més d'un centenar de propostes educatives per als centres escolars

Entre les novetats de l’oferta educativa destaquen la prevenció de la violència de gènere, el respecte a la diversitat sexual i l’educació en democràcia participativa. La Regidoria d’Educació, que dirigix Maria Oliver, ha obert el termini perquè els centres escolars puguen adherir-se a les més d’un centenar de propostes educatives que s’han posat en marxa per al curs 2016-2017. Fins al dia 30 es poden consultar i sol·licitar a través del web municipal.

Al llarg del pròxim curs escolar, la Regidoria d’Educació ha planificat 102 actuacions, entre programes educatius, campanyes, tallers i concursos específics. Segons ha explicat la regidora Maria Oliver, “enguany hem incorporat més de 20 noves activitats entre les diferents àrees temàtiques i s’han actualitzat els continguts de la resta de propostes”. A més, al llarg del curs 2016-2017 aniran incorporant-se diversos projectes d’innovació educativa.

Les accions formatives estan agrupades en set grans àrees temàtiques: Educació en valors, Educació ambiental, Educació en patrimoni, Educació per a la participació ciutadana, Educació per la salut, Educació per un consum responsable i Educació artística.

Tot i que les propostes educatives municipals de València són impulsades des de la Regidoria d’Educació, “l’oferta es fa des de l’òptica de la transversalitat, la participació i la proximitat. Així, per a tancar els programes s’ha treballat conjuntament amb diferents delegacions municipals”.

En este sentit, entre les novetats hi ha projectes “per a la prevenció de la violència de gènere i per al coneixement i el respecte a la diversitat sexual que s’ha treballat amb la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. També hem organitzat els programes de coeducació per a l’alumnat de 5 a 16 anys i els de democràcia participativa”. En este últim cas, l’alumnat participarà en diverses sessions de debat i anàlisi dels problemes d’actualitat, que conclouran amb la realització d’un ple en el qual les i els alumnes podran presentar les conclusions als membres electes de la corporació”, ha assenyalat Oliver.

Les activitats van dirigides a tots els centres educatius de la ciutat que impartisquen els nivells educatius de segon cicle de Primària, ESO, Batxiller, Formació Professional, Educació Especial i universitats populars.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =