caixa popular

L’Ajuntament insta el Govern a no ratificar l’acord europeu que discrimina la taronja valenciana

Castillo ha qualificat este acord de “barbàrie” i ha alertat “del perjudici que açò comportaria per a als nostres llauradors”

L’Ajuntament insta el Govern a no ratificar l’acord europeu que discrimina la taronja valenciana
16/11/2016 -

La regidora d’Horta, Consol Castillo, presentarà una moció en el Ple de l’Ajuntament de dijous en què insta el Govern de l’Estat a fer els tràmits necessaris perquè l’acord econòmic europeu que permet l’entrada de taronges de Sud-àfrica a la Unió Europea sense pagar aranzels no es faça efectiu. “Des del Govern municipal de la Nau pensem que açò crea una competència deslleial a la taronja valenciana i posa en una situació encara més vulnerable el sector citrícola valencià”, ha dit Castillo. 

I és que el passat 14 de setembre el Ple del Parlament Europeu va aprovar ampliar mes i mig el període que permet l’entrada a la Unió Europea de cítrics procedents de diversos estats d’Àfrica del Sud sense pagar aranzels.

Fins ara el privilegi aranzelari per a les taronges sud-africanes comprenia des de l’1 de juny fins al 15 d’octubre. “L’extensió d’este termini fins al 30 de novembre discrimina la collita valenciana i amenaça l’economia del sector. Les associacions agràries assenyalen que l’acord posa en perill ingressos per valor de 124 milions d’euros”, ha dit Castillo.

El perjudici econòmic no és l’únic risc que comporta l’acord europeu, ja que a este perill se suma el risc de la citrus black spot o plaga de la “taca negra”, que actualment no ha entrat a Europa i sobre la qual ja advertix l’Agència Europea de Salut Alimentària.

Per això, la moció que presenta Castillo també insta el govern de l’Estat a “exigir a la Unió Europea que garantisca els controls fitosanitaris a tots els ports de la Unió Europea i que complisca la normativa fitosanitària, que inclou controls sobre l’entrada de noves plagues i malalties”.

Altra de les exigències que traslladarà l’Ajuntament de València al Govern de l’Estat a través d’esta moció és que la Unió Europea realitze les accions oportunes “per a compensar econòmicament mitjançant ajudes els llauradors que cultiven cítrics al nostre territori”.

A més, Castillo també demana en la moció que el govern “intensifique i reordene les polítiques destinades a la recerca i obertura de nous mercats, així com la conservació dels mercats actuals, per tal de pal·liar els efectes de l’entrada sense aranzels de les taronges del sud d’Àfrica”.

Castillo ha qualificat este acord de “barbàrie” i ha alertat “dels perills i el perjudici que açò comportaria per a les nostres taronges i, en conseqüència, per als nostres llauradors”.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − cinc =

cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou