L’Ajuntament i la Delegació del Govern arriben a un acord perquè enguany sí es puga utilitzar pirotècnia a la celebració de cap d’any

Reunión del concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset, y el subdelegado del Gobierno en Valencia, Juan Carlos Valderrama

Guardar

1118 Fuset. Reunió subdelegat del Govern. Campanades Cap d'Any.
pirotecnia
pirotecnia

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha confirmat que enguany la celebració que organitzarà l’Ajuntament de València en Cap d’Any sí comptarà amb jocs pirotècnics. Ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut amb el subdelegat del govern central a València, Juan Carlos Valderrama.

“Estem molt satisfets per esta notícia. Se’n beneficiarà la ciutadania de València, tota la gent que ens visite i celebre amb nosaltres l’entrada al nou any i el sector pirotècnic valencià, que mereix ser profeta en la seua terra i poder disparar en actes festius com el de les campanades de Cap d’Any”, ha afirmat Fuset.

En primera instància, el regidor ha mostrat el seu agraïment al delegat del govern central per la seua predisposició per permetre la presència de pirotècnia en l’espectacle, tal com ja es va sol·licitar l’any passat per a la mateixa celebració. “Amb la col·laboració de la Delegació del Govern podrem equiparar la celebració a València amb la d’unes altres ciutats, com ara Santiago de Compostel·la, que dispara des de la seua catedral, o Madrid, que ho fa des de l’Ajuntament”, ha explicat Fuset, qui ha lamentat que “l’any passat el regidor del Partit Popular Félix Crespo va justificar l’absència de pirotècnia a la celebració de Cap d’Any a València negant una comparativa evident amb ciutats com Madrid i afirmant que a la capital de l’Estat la pirotècnia es disparava des d’una inexistent plaça darrere de l’Ajuntament”.

Fuset ha destacat que la seguretat de totes les persones assistents a la celebració de la nit del 31 de desembre serà prioritària i ha indicat que els artefactes pirotècnics que s’empraran són del tipus T1 i T2, “que són els habituals en espectacles com ara concerts o activitats teatrals”.

“Este és un acord molt positiu per a València i per a la pirotècnia valenciana. Obrim al màxim les possibilitats per als seus professionals. Eixe ha sigut un dels objectius ferms del Govern de la Nau des que es va iniciar el mandat i incidim en ell com ja hem fet en unes altres ocasions, com ara amb la introducció en les celebracions de la Gran Fira de València al mes de juliol d’espectacles pirotècnics com el piromusical, la cordà o el correfocs, la traca correguda o amb l’espectacle durant la inauguració de l’Exposició del Ninot en febrer”, ha assegurat Fuset, qui ha insistit en “la necessitat de cuidar, fomentar i donar a conéixer tots els elements, com el de la pirotècnia, que fan de les Falles una festa especial i única en tot el món”. Com a exemple del reconeixement que es fa al sector pirotècnic també ha recordat finalment la decisió d’augmentar l’any passat en 500 euros el pagament per cada disparada, un increment que “per a les Falles de 2017 tornarà a produir-se en els mateixos termes”.

Destacats