L'Ajuntament formarà a 360 persones en situació d'exclusió social amb l'objectiu que troben treball

L'Ajuntament formarà a 360 persones en situació d'exclusió social amb l'objectiu que troben treball

La regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha anunciat la creació de 13 tallers, en els quals participaran 360 persones en situació d’exclusió social que rebran formació orientada a la seua inclusió en el mercat laboral. Estos tallers ofereixen formació en competències molt diverses, des d’allò més bàsic com mantindre una alimentació sana o nocions bàsiques de costura fins a aspectes més tècnics, com els informàtics o sociosanitaris, donada la varietat de persones a les que es dirigeixen els cursos.

Els tallers en competències bàsiques pretenen millorar les aptituds personals en activitats de la vida quotidiana i van dirigits a persones que habiten en vivenda precària (de vegades assentaments xavolistes). L’objectiu és fer avançar a estes persones en l’autonomia i independència a nivell personal.

Estos tallers tenen assignada una quantitat econòmica que s’aporta als alumnes si mantenen una regularitat en la seua assistència. L’objectiu és incentivar a estes persones a formar-se en aspectes culturals bàsics i a donar el pas d’eixir de la vivenda precària en la que estan. Si compleixen el programa de formació amb èxit l’alumne rebrà una beca de 976 euros i podrà passar a realitzar tallers de formació més avançats.

La regidoria d’Inserció Sociolaboral invertirà un total de 31.520 euros en beques per als alumnes, el que significa un 28% del total que s’inverteix en este pla de formació emmarcat dins del programa RESSÒ que, com ja es va anunciar recentment substitueix, millora i amplia l’antic programa PAES.

Lozano explica que RESSÓ “té per objectiu donar solucions a les persones en risc o en situació d’exclusió social a la ciutat i garantir-los els seus drets socials en aspectes d’ocupació, habitatge, educació, sanitat i participació social”.

El segon grup de tallers, està enfocats cap a aspectes formatius de caràcter més professional i ja no tant a nivell personal com els de l’anterior cas. Ací trobem cursos de capacitació en aspectes de llanterneria, tècniques culinàries, atenció sociosanitària a persones depenents, obtenció del carnet de conduir o curs de carretiller i grua pont.

Estos tallers persegueixen la formació teòrica i la pràctica professional per facilitar l’accés al mercat de treball posteriorment. Cal indicar que el procés de selecció ja està en marxa i que els cursos començaran en setembre d’este any.

“Les administracions públiques no poden quedar indiferents a les situacions d’exclusió, per la qual cosa des de l’Ajuntament de València i la regidoria d’Inserció Soci-Laboral ens comprometem a garantir l’última malla de protecció per a les persones que no poden accedir a un altre tipus de recurs perquè han esgotat els ajuts existents o perquè no posseeixen els requisits que en les prestacions es requereixen. Estos casos greus i crònics en l’exclusió han de ser abordats de manera decidida i integral per part de les polítiques públiques de protecció, i l’atenció, de manera sistemàtica i planificada “, ha dit Lozano.

tags

Valencia en Blanc i Negre

futbol plataforma per la llengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =