L’Ajuntament demanarà a la Conselleria la construcció d’un nou col·legi municipal al barri de Malilla

Foto: Diego Delso

L’Ajuntament demanarà a la Conselleria la construcció d’un nou col·legi municipal al barri de Malilla

El Consell Escolar Municipal ha aprovat per unanimitat, a instàncies de la presidenta Maria Oliver, sol·licitar a la conselleria d’Educació la construcció d’un nou edifici “amb el menor temps possible” per al col·legi municipal Fernando de los Rios, enclavat al barri de Malilla de València.

“Es tracta d’una reivindicació històrica del barri que reclama des de fa molts anys el trasllat del col·legi Fernando de los Rios a un nou emplaçament, amb noves instal·lacions, ja que actualment es troba en situació de lloguer als baixos d’un edifici de vivendes” ha recordat la regidora d’Educació i presidenta del Consell Escolar Municipal, Maria Oliver.

La regidora ha recordat que este mateix estiu, els Servicis Centrals Tècnics de la regidoria de Govern Interior, que dirigeix Sergi Campillo, van realitzar una sèrie de millores que permetran que les activitats acadèmiques es desenvolupen amb total normalitat.

“No obstant això, la seua ubicació actual no és la idònia a causa dels constants problemes que sorgeixen en els elements comuns de l’edifici i no compleixen els requisits que una escola ha de tindre, ja que les aules de grup com ara les d’informàtica, pedagogia terapèutica, biblioteca i d’altres no tenen ni la dimensió ni la disposició estructural acord a la llei. A més, cal tindre en compte que el consistori està pagant 115.467,95€ anuals en concepte de lloguer.

En este sentit, la regidora ha recordat que el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha mostrat el seu interés per la situació d’este col·legi, la problemàtica del qual s’ha abordat a diferents reunions celebrades entre ambdues administracions.

Per totes estes raons, Oliver considera “prioritari l’inici de les actuacions necessàries per a la construcció d’un nou centre, en el menor temps possible, atés que el barri de Malilla té terrenys escolars disponibles i les famílies, una necessitat peremptòria en esta matèria”.

El Consell Municipal, celebrat dilluns passat, va donar compte de la proposta de la reinvindació i la presidenta, María Olilver, va la va sotmetre a votació. La moció va obtenir el suport de tots els membres del Consell.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + eight =

obra pi escalante
nou cabaret enero 2018
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra