L'Ajuntament de Torrent fomenta l'ocupació

L'Ajuntament de Torrent fomenta l'ocupació

L’Ajuntament de Torrent, en el seu compromís social amb la cerca d’ocupació ha potenciat al llarg de l’any 2016 diferents accions, subvencions i borses de treball per als veïns i veïnes de la localitat. En total, el consistori ha realitzat 151 contractacions directes, de les quals 40 pertanyen a la Borsa d’Ocupació Social creada per a contractar a aturats, així com les subvencions i els contractes creats pel Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques. El regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos ha indicat que “és una satisfacció que baixe la desocupació i des de l’ajuntament seguirem treballant per a la creació de llocs de treball, oferint també als veïns i veïnes la formació necessària”.

Les xifres de desocupació han descendit significativament en la ciutat de Torrent durant l’any 2016. La localitat ha registrat més de 13.800 contractacions, un 9.8% més respecte a 2015, generant un total d’1.611 contractes indefinits i 12.199 contractes temporals. Xifres aconseguides gràcies a les iniciatives per a fomentar l’ocupació que s’han engegat des del consistori com la Borsa d’Ocupació Social, Programes d’Ocupació o contractacions de l’empresa municipal IDEA’T, entre altres programes i subvencions.

Des d’inicis de l’any, el nombre de persones aturades s’ha anat reduint tots els mesos progressivament, passant de 9.257 persones aturades al gener a 8.243 al desembre. Aquesta diferència d’una mica més d’1.000 persones suposa una disminució del 10% la qual cosa denota un canvi de tendència molt notable en el mercat laboral que segueix millorant cada mes i que aposta per dades esperançadores per a 2017.

Segons dades del Servei Valencià d’Ocupació i formació (SERVEF), el nombre de treballadors aturats que provenen del sector de la construcció és el que més ha disminuït durant 2016, en concret un 21% respecte a 2015. Per edats, la millora s’ha notat principalment en la franja d’edat d’entre 25 i 44 anys amb una disminució d’un 15% pel que fa a 2015, i en aturats menors de 25 anys amb una diferència de 18% menys que en 2015.

En suma, un increment notable del nombre d’empleats de la localitat que millora des de fa uns anys les dades de desocupació en la ciutat i que fa que Torrent encare 2017 amb dades molt positives. Tot açò, es veu reflectit en un augment de la taxa d’afiliació a la Seguretat Social, ja que s’han realitzat més de 13.800 contractacions, un augment del 11% respecte a l’any 2015.
Formació i foment de l’ocupació per als veïns i veïnes de Torrent.

Amb l’objectiu d’oferir les eines clau en la cerca d’ocupació, des de l’empresa municipal IDEA’T s’ofereix al llarg de l’any cursos formatius i de suport professional per a incrementar les possibilitats de trobar treball. En 2016, un total de 445 persones han rebut formació en cursos, tallers i seminaris organitzats per l’empresa i 155 emprenedors han rebut assessorament, dels quals 37 van iniciar la seua activitat econòmica el passat any i 34 continuen amb el seguiment per a iniciar les seues idees de negoci.

Activitats que es realitzen de manera contínua al llarg de l’any i que estan disponibles per a totes i tots els interessats. El primer trimestre del 2017 comença amb una àmplia oferta de cursos com Community Manager, Taller de Competències Digitals, Espai per a la cerca d’ocupació, Manipulador d’Aliments i Operador de Carretons elevadors. Tots els cursos poden consultar-se en el telèfon 961111868 o en les oficines d’IDEA’T en el carrer València, número 42.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quinze =