caixa popular

L’Ajuntament condiciona un pas per a vianants i ciclistes des de la passarel·la del Cuc de Llum al Grau

Vicent Sarrià: “El circuit de Fórmula 1 és un exemple més de l’herència ruïnosa i el malbaratament del PP”

L’Ajuntament condiciona un pas per a vianants i ciclistes des de la passarel·la del Cuc de Llum al Grau
19/12/2016 -

Els veïns de Natzaret i les Moreres podran creuar per l’antic llit del Túria des de Natzaret o les Moreres fins al barri del Grau, a través de la passarel·la del Cuc de Llum i un pas provisional habilitat per a vianants i ciclistes. Així ho ha anunciat este diumenge el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de les obres d’urbanització a la ciutat, Vicent Sarrià.

En poques setmanes estaran acabades estes obres, que consistixen a habilitar la passarel·la de vianants coneguda com Cuc de Llum per a garantir el pas segur de les persones fins a l’altre costat de l’antic llit del Túria.

La passarel·la, “que es va construir amb tot luxe de detalls per a accedir a la graderia del circuit de la Fórmula 1, ha suposat un maldecap i una despesa de manteniment excessiu durant anys, ja que tan sols s’utilitzava els dies de carreres quan estava en funcionament el circuit, i després quedava totalment aïllada en un lloc intransitable, sense comunicar-se enlloc i sense possibilitat de controlar, llevat que se li haguera destinat vigilància permanent les 24 hores”, ha explicat el regidor.

Sarrià ha lamentat que, d’esta manera, “el govern municipal anterior va gastar recursos públics per a reparar els desperfectes i robatoris que s’hi produïen, i va quedar totalment inservible després de l’última carrera de Fórmula 1”.

La Delegació de Desenvolupament Urbà, per a evitar a més riscos innecessaris, ha decidit desmantellar la poca fusta que quedava i els sostres de la passarel·la, que estaven totalment destrossats i podien caure i causar danys físics a les persones. Així mateix, s’ha optat per habilitar un camí urbanitzat per a persones i ciclistes, que connectarà esta passarel·la, a través de l’antic llit del Túria i al costat del cementeri, amb el barri del Grau, i garantir un accés segur a establiments, equipaments, col·legis i instituts de la zona.

Tot això, tal com ha explicat Sarrià, fins que es desenvolupe el sector urbanitzable del Grau, que està pendent que els propietaris presenten el seu programa d’actuació integrada, PAI, que permetrà adjudicar la urbanització de tot l’àmbit, la construcció del viari i jardins i el tram final del Jardí del Túria.

“Estem convençuts que este sector, que té una ubicació privilegiada, serà prompte objecte de propostes d’urbanització i permetrà regenerar una zona estratègica de la ciutat”, ha assegurat el regidor de Desenvolupament Urbà.

Vicent Sarrià ha criticat la “lamentable herència rebuda amb el circuit de la Fórmula 1 i el malbaratament que encara suposa per a les arques públiques de l’Ajuntament i la Generalitat”. L’edil ha recordat que tant la ciutat com tota la comunitat “encara estan pagant deutes per esta infraestructura inútil i pretensiosa impulsada pels anteriors governants del PP, fruit d’un model de ciutat i de gestió absurd i especulatiu que ha arruïnat durant dècades les administracions valencianes”.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =