caixa popular

L’Ajuntament celebra el Dia Universal de la Infància amb activitats al voltant de la igualtat, l’educació i la protecció

Dissabte que ve, dia 19, a la plaça de la Mare de Déu, amb la premissa de reconéixer els xiquets i xiquetes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret

L’Ajuntament celebra el Dia Universal de la Infància amb activitats al voltant de la igualtat, l’educació i la protecció
15/11/2016 -

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, s’ha reunit este dilluns amb les entitats socials i cíviques que col·laboren en els actes programats amb motiu del Dia Universal de la Infància. L’Ajuntament proposa una jornada amb activitats al voltant de la igualtat, l’educació i la protecció.

Els actes se celebraran dissabte que ve, dia 19, a la plaça de la Mare de Déu, i comptaran amb la participació de les entitats Amnistia Internacional València, Entreculturas, Joves i Desenvolupament, Cau d’Infants, Fanucova, Educo, Save the Children, UNICEF Comunitat Valenciana i ACNUR Comunitat Valenciana.

La celebració del Dia Universal de la Infància té lloc cada 20 de novembre, i commemora l’aprovació de la Convenció dels Drets de la Infància per l’Assemblea General de Nacions Unides en 1989, ratificada per Espanya l’any 1990.

Tal com ha explicat la regidora durant la trobada, “la celebració d’este dia ens permet no sols recordar el major èxit de la humanitat en matèria de drets humans per a xiquets, xiquetes i joves, sinó també donar visibilitat social als drets de la infància i sensibilitzar la comunitat sobre la importància de reconéixer que els nostres menors són ciutadans i ciutadanes de ple dret, i que hem d’impulsar el seu benestar com un objectiu prioritari”.

Consol Castillo ha reconegut les competències que tenen totes les administracions “i, per descomptat, també l’Ajuntament de València, per a millorar el compliment dels drets dels xiquets i les xiquetes desenvolupant espais per a la seua participació i per al foment de la igualtat d’oportunitats”.

Per això, des de la Regidoria de Desenvolupament Humà es proposa la celebració del Dia Universal de la Infància a través d’una jornada lúdica i didàctica dirigida a tota la ciutadania i en la qual els xiquets, xiquetes i joves tindran un paper protagonista.

Amb la col·laboració de les entitats socials s’han preparat nombroses activitats de joc i imaginació, “amb les quals podrem posar a l’abast de xiquetes i xiquets el coneixement sobre drets tan importants com l’educació, la igualtat, la protecció… i intentarem conscienciar aquells i aquelles que són el nostre futur”, ha continuat la regidora, “sobre problemes tan greus i actuals com els que patixen els xiquets i xiquetes refugiats o que viuen en zones en conflicte”.

Castillo ha destacat també “la implicació i l’interés de les entitats que col·laboren en la jornada”, a les quals ha agraït, “un any més, la dedicació plena que heu demostrat en la preparació d’esta celebració i l’enorme esforç que feu en el vostre treball diari en benefici de la infància”.

tags

semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =