L'Ajuntament analitza els avantatges econòmics i de terminis de l'alternativa per a la futura estació de ferrocarril del Parc Central

El regidor Sàrria constata el “canvi d’actitud en el Ministeri de Foment per a trobar solucions viables”

Guardar

Panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarriá, ha assegurat este dimarts que des de l'Ajuntament “no ens neguem a estudiar altres alternatives al projecte inicial d'estació central del ferrocarril, si efectivament són més barates, que això és el que haurem de veure. I sobretot, si són més executables a curt termini”.

L'edil s'ha desplaçat fins a Madrid per a participar este dimarts en la reunió de la comissió de seguiment per a tractar l’estudi d'optimització de l'alternativa D en la seu d'ADIF. Sàrria ha manifestat la seua esperança que “per part del Ministeri hi haja més voluntat política que la que hi ha hagut en els últims anys, independentment de les solucions tècniques que”, ha subratllat, “estem disposats a valorar-les totes”. L'edil, no obstant això, ha subratllat que “tal com ja va manifestar l'alcalde, Joan Ribó, dies arrere, partim de la base que l'alternativa que més valorem era la inicial”.

De cara a la reunió, Vicent Sarriá ha constatat “un canvi d'actitud i una voluntat certa i nova en l'equip de treball del Ministeri de Foment de, més enllà de moure papers, posar-nos com més prompte millor a executar solucions”.

Esta reunió de la Comissió Executiva de la Societat Parc Central se celebra a Madrid en esta ocasió a petició de Foment, dins del calendari de reunions que s'estan duent a terme des de l'any passat per a estudiar les successives modificacions de l'alternativa que va presentar Foment a l'Ajuntament sobre l'estació i les seues solucions fa ja més d'un any. Com es recordarà, l'equip de govern va qualificar en aquell moment l'opció de Foment de “poc gestionable”.

Tal com ha recordat el regidor, “era una alternativa molt mal plantejada, ja que afectava el planejament de la ciutat i no presentava magnituds equiparables per a poder comparar la seua rendibilitat i ‘executabilitat’ respecte a l'original”. “A través de la comissió tècnica constituïda en el marc  de la Comissió Executiva, es du a terme un seguiment dels treballs que es van fent per a adaptar eixa alternativa i poder-la avaluar d'una manera més rigorosa”, ha afegit.

En eixe sentit, un dels aspectes que calia valorar d'eixa alternativa és el canal d'accés de Federico García Lorca que, amb l'alternativa que presentava Foment, canviava la configuració del col·lector que passa davall de les grans vies, canviava la cota de profunditat del canal d'accés i obligava a realitzar un sifó en este col·lector.

Des de la Societat es va encarregar a l'Ajuntament, a través del Servici del Cicle Integral de l'Aigua, analitzar si eixa alternativa era factible, almenys tècnicament, i quines serien les conseqüències de posar-la en pràctica, “en l'hipotètic cas que des de l'Ajuntament donàrem per bona l'alternativa”, ha matisat el regidor. Els tècnics municipals van estimar que tècnicament sí que era possible portar la proposta a cap, amb una sèrie d'afeccions i amb els necessaris mecanismes correctors.

Un altre aspecte, ha continuat Vicent Sarriá, era la ubicació i definició de l'estació en la nova alternativa. L'original, dissenyada per César Portela, plantejava una arribada de vies amb estació en doble planta, mentre que la nova proposta preveu una estació en un sol nivell. “Per això encara cal definir on s'ubica exactament i quin model serà”, ha continuat.

“En qualsevol cas”, ha conclòs el regidor de Desenvolupament Urbà, “el nostre plantejament de partida és, tal com va dir ahir l'alcalde, que per a nosaltres la millor alternativa era l'original, la inicial, la qual cosa no implica que ens neguem a estudiar altres alternatives, si efectivament són més barates i més executables a curt termini.”

Arxivat a:

Destacats