L’Ajuntament amb les víctimes mortes en el Mediterrani

L’Ajuntament amb les víctimes mortes en el Mediterrani
03/09/2016 -

La façana de l’Ajuntament de València es va il·lumina anit en un acte d’homenatge i record de les persones que han mort en les aigües del Mediterrani a l’escapar de situacions de misèria, violència, guerra i pobresa. La ciutat se suma així a la campanya que promou la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat amb motiu de la greu crisi humanitària que patixen els refugiats que arriben a la Unió Europea.

La iniciativa s’ha fet coincidir amb l’aniversari de la trista mort d’Aylan Kurdi, el xiquet de 3 anys d’origen kurd que va morir a la vora del mar a Turquia, i la imatge del qual va ser àmpliament difosa. Un any després, l’Ajuntament de València se suma a les accions de record de les víctimes innocents que es repetixen cada dia en el mar Mediterrani, com a conseqüència de la greu crisi immigratòria que patixen milions de persones en la Unió Europea i el nord d’Àfrica.

La il·luminació de la façana en color blanc es va realitzar a les 21:45 hores d’anit. Tal com explicava en el seu moment el regidor de Migració, Roberto Jaramillo, es tracta d’un acte d’homenatge i record de les víctimes, “però també d’un símbol d’esperança per al conjunt de les persones que veuen a Europa i Espanya un futur millor”.

“Amb esta acció”, subratlla l’edil, “l’Ajuntament defensa la vida i els drets de les persones refugiades”. A més, ha recordat que l’acord de Turquia “vulnera la Carta Internacional de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la UE, el Conveni Europeu de Drets Humans i la Convenció de Ginebra per als Refugiats, així com distintes directives europees en matèria d’asil”.

#LIGHT4REFUGEES

La campanya #light4refugees és un intent no solament de recordar este primer aniversari de la mort d’Aylan Kurdi, “sinó una forma de demostrar que les institucions públiques i el tercer sector podem fer un poc més”, ha afirmat Jaramillo, “que podem i hem de construir un pacte global allunyat de qualsevol tensió política per a evitar que més morts sense sentit seguisquen donant-se en el Mediterrani”.

Des de l’Ajuntament s’invita els veïns i veïnes de la ciutat a acompanyar esta activitat i demostrar la solidaritat del nostre poble amb les persones que es troben en situació de desemparament i patiment.

Igualment, l’Ajuntament “continuarà exigint a la Unió Europea un canvi en l’enfocament de les polítiques de migració i asil, posant en el centre les persones i els seus drets”, així com que “es garantisca una acollida digna i adequada protecció a les persones refugiades i a les organitzacions que els donen suport”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra