L'Agència Valenciana de Turisme se suma a un projecte europeu per al desenvolupament sostenible del turisme de l'àrea mediterrània

El programa proposa el desenvolupament d’estratègies alternatives per a potenciar el desenvolupament sostenible del turisme en l’àrea mediterrània

Guardar

20161224_foto_alter_eco
20161224_foto_alter_eco

L'Agència Valenciana de Turisme s'ha sumat al projecte Alter Ressò, una iniciativa finançada pel programa Europeu de Cooperació Transnacional per a l'àrea del Mediterrani Interreg MED, que proposa el desenvolupament d'estratègies alternatives per a potenciar el desenvolupament sostenible del turisme en l'àrea mediterrània mitjançant la promoció de la seua pròpia identitat.

El projecte, liderat per l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) en representació de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Compta amb altres organismes associats com les ciutats de Gènova, Màlaga, Dubrovnik, la regió del Egeo Sud o les universitats Aristòtil de Tessalònica i Ca Foscari de Venècia, entre altres.

El projecte Alter Ressò impulsa el desenvolupament sostenible a través de la promoció d'estratègies turístiques alternatives en proves pilot (living lab) en quatre ciutats i dues regions MED. A la Comunitat Valenciana este projecte pot relacionar-se amb el model de Destinació Turística Intel·ligent de la Comunitat (DTI-CV) com a impulsor de la revaloració de les destinacions, així com amb l'estratègia que planteja el projecte de la nova Llei de Turisme.

A més, Alter Ressò brinda l'oportunitat de provar en ciutats mediterrànies metodologies i eines sorgides en anteriors projectes d'alt impacte en l'àmbit del turisme, amb l'objectiu d'aconseguir estratègies realistes i analitzar-les en el seu conjunt. D'esta forma, els seus resultats ajudaran a adoptar decisions que milloren la governança i la gestió dels recursos en el Mediterrani, així com en la coordinació de les accions públiques i privades que servisquen per a crear noves oportunitats de negoci.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, considera que la participació en este projecte contribuirà a millorar les capacitats de coneixement en la presa de decisions, a més de millorar l'ús de l'observació, monitoratge i planificació en el camp del turisme sostenible són els seus objectius. Colomer assegura a més que està iniciativa ressalta les destinacions mediterrànies en reforçar la seua identitat, fent visible el Mediterrani en general i la Comunitat Valenciana en particular, en promoure la tradició local i el patrimoni cultural comú.

La preparació dels projectes, la seua comunicació, les proves i les transferències previstes portaran a la creació d'un model per a implementar estratègies de turisme innovadores que puga implantar-se en l'àrea MED al llarg del pròxim any 2017, declarat precisament com a any internacional del turisme sostenible.

Destacats