caixa popular

La veu de Patraix

02/04/2017 -
agroviva

Iniciem aquesta marxa per València Extra parlant del barri de Patraix recordant unes paraules que pronuncie en una xarrada del 50 aniversari d’una entitat del barri, “La Falla Tres Forques-Cuenca”. “En Patraix tenim la sort de tenir una gran història i una gran riquesa patrimonial /cultural com la ciutat de València. Ara com a barri, fins a 1870 poble independent havien passat esdeveniments històrics que si no s’arrepleguen, ni s’expliquen, desapareixen amb ells l’essència que ens identifica com a poble d’origen romà”. Són doncs, experiències, esdeveniments, reivindicacions que pretenc en aquest espai que ens oferiu traslladar i relatar per a fer-nos un buit en la història de la nostra ciutat.

Aportaré algunes pinzellades històriques de cerques en documents antics, traslladaré reivindicacions , comentaris o descripcions d’elements arquitectònics visibles en el nostre barri que sense la seua identificació ni explicació no tenen més interés que el paisatgista o estructural.

Passaré per descriure projectes com el del barri obrer , les escultures de Ponzarelli, les restes arqueològiques des de l’època romana, el centre històric protegit, les cúpules blaves i el claustre de Sta. Maria de Jesús, l’antiga fabrica batiffora, la séquia de Favara, etc… Donant-li el contingut històric i reivindicatiu que un barri com el nostre, ha viscut, viu i viurà.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − setze =

corts valencianes
rambleta