40 anys fent valors Caixa popular

La València Contada arriba a Russafa

La València Contada arriba a Russafa
08/02/2017 -

“La València contada” es va inaugurar fa uns mesos amb El Carmen i ara arriba a Russafa. Un cicle de jornades que tracten d’explicar la història de cada barri i abordar els seus propis problemes i reptes de futur en connexió amb els de la resta de la ciutat. Organitzat per la Rambleta i Cerveses Alhambra, l’historiador Vicent Baydal s’encarrega de coordinar un projecte que dóna veu i visibilitat a les desenes de barris que conformen una València plural i heterogènia.

En aquest cas es donarà a llum la desconeguda història d’un barri que va ser poble durant moltíssim temps, des d’època andalusina fins a 1877, fent especial incidència en les fites que marquen el seu trajecte urbà: l’església de Sant Valero, el Mercat de Russafa, el convent dels Àngels i el traçat històric dels seus carrers enmig de l’Eixample. Així mateix, es debatrà sobre el moment urbà del barri, els seus avantatges i inconvenients, les seues realitats i perspectives. Finalment, es reflexionarà sobre la situació de Russafa com a paradigma cultural i artístic de la mateixa ciutat de València.

En un acte d’entrada lliure que tindrà lloc hui dimecres 8 de febrer de 17 a 20 hores en El Pati de Russafa (C/ Literat Azorín, 13) participaran el mateix Vicent Baydal, l’escriptor i editor Toni Sabater, la periodista María Jesús Espinosa dels Monteros, l’arquitecte Borja García, el dissenyador Ismael Chappaz, la galerista Cristina Chumillas i el músic Gonzalo Fuster – L’Ésser humà, moderats pels comunicadors Vicent Molins i Mariola Cubells. A més, durant aquests dies Tomás Gorria i Tono Giménez han preparat una exposició amb algunes de les fotos que donen forma al seu llibre “València al detall” i els especialistes Luiso Fernández, Ferran Esquilache i Frederic Aparisi han dedicat articles i espais radiofònics a la mateixa història de Russafa.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra