caixa popular

La Policia Nacional ha detingut a 188 persones que van defraudar quasi sis milions d'euros a la Seguretat Social a través d'empreses fictícies

Quasi 300 treballadors podrien haver cobrat indegudament prestacions i subsidis per un valor superior als tres milions i mitjà d’euros

20/04/2017 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a 188 persones per delictes de falsedat documental i frau a la Seguretat Social, comesos a través d’un entramat d’empreses fictícies, compost per onze societats interrelacionades, que haurien donat d’alta fraudulentament a 821 supòsits treballadors. Estos, al seu torn, haurien aprofitat esta circumstància per a tramitar permisos de residència i regularitzar la seua situació en el nostre país en el cas dels ciutadans estrangers -162 casos detectats-, i per a cobrar diferents prestacions i subsidis indegudament per valor de més de tres milions i mitjà d’euros. La quantitat total defraudada ascendeix a quasi sis milions d’euros.

La recerca es va iniciar amb un informe emés per la Inspecció Provincial de Treball de Barcelona en el qual comunicaven certes irregularitats detectades després d’una inspecció duta a terme en una empresa amb seu social en esta ciutat.

L’empresa estava interrelacionada al seu torn amb altres deu societats mercantils que, segons es desprenia de l’esmentat informe, eren fictícies. Estes havien sigut creades per a ser utilitzades de forma instrumental amb la finalitat de permetre l’accés indegut a autoritzacions de residència i treball per ciutadans estrangers, i al gaudi de prestacions públiques mitjançant la simulació de contractacions laborals.

 

188 detinguts en tretze províncies diferents

Amb tota la informació anterior, agents de la Policia Nacional van procedir a la detenció de 66 persones en la província de Barcelona, així com a la confiscació d’important documentació de la qual es va derivar l’existència de persones implicades en altres províncies.

Una vegada ampliada la recerca, els agents van procedir a la detenció d’altres 57 implicats més en la província de Jaén, cinc a Sevilla, dues a Cadis, dues a Granada, un a Palma de Mallorca, un més a Barcelona, un a Girona, 24 a Ciudad Real, un a Toledo, dues a Valladolid, 16 a Badajoz, quatre a Càceres, dues a Múrcia i quatre a Alacant. En total el nombre de detinguts ascendeix a 188, entre els quals es troben els tres principals responsables de l’entramat.

L’operació s’ha desenvolupat en l’àmbit del Conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Ministeri de l’Interior sobre coordinació de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en matèria de lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social, amb la col·laboració de la Inspecció Provincial de Treball de Barcelona.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dinou =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata