La platja de Puçol millora la seua accessibilitat amb una ajuda de 80.000 euros de la Diputació de València

El municipi de L’Horta també ha reformat els banys del poliesportiu per a adaptar-los als usuaris amb mobilitat reduïda

25 novembre
07:00 2016

La platja de Puçol ha millorat la seua accessibilitat gràcies a una subvenció de la Diputació de València, que ha permès adequar les voreres de la zona marítima per a facilitar el trànsit i l’accés dels veïns. Amb un total de 80.000 euros, l’ajuda de la institució provincial també ha permès a l’ajuntament renovar els banys del poliesportiu, després de més de 25 anys sense reformar-se.

En concret, l’avinguda Pescadors del municipi no tenia fins a aquest estiu cap pas de zebra amb voreres rebaixades, per la qual cosa l’actuació realitzada en els 24 passos de zebra, tant en l’avinguda com en els carrers adjacents, ha permès que en l’actualitat s’haja facilitat l’accés a qualsevol punt de la zona sud de la platja.

L’alcalde de Puçol, Enric Esteve, ha destacat la importància d’aquesta actuació “perquè la nostra platja, que té bandera blava, és molt familiar i, amb aquestes obres de millora de l’accessibilitat, hem augmentat la qualitat al mateix temps que facilitem que les persones amb mobilitat reduïda també puguen accedir i gaudir d’ella”.

Per la seua banda, la regidora d’Urbanisme, Ana Gómez, ha assenyalat que l’actuació en la platja “respon a la preocupació de l’actual Govern de Puçol per resoldre els problemes d’accessibilitat en tot el terme municipal”.

En aquest sentit, Gómez ha recordat que enguany “ja hem rebaixat les voreres en avingudes del casc urbà i també de la platja, però és un tema sobre el qual seguirem treballant de forma permanent”. Quant a l’actuació en les condícies masculines i femenins del poliesportiu municipal, l’alcalde de Puçol ha explicat que, a més de la seua adaptació per a persones amb mobilitat reduïda, s’ha substituït la xarxa de proveïment de les velles condícies, construïts en els anys 80, i s’han col·locat nous revestiments ceràmics i nous aparells sanitaris, que inclouen inodors, urinaris i lavabos. Així mateix, amb l’ajuda de la Diputació de València s’ha incorporat un nou sostre amb il·luminació encastada i s’han renovat les cabines de les condícies.

 

Més d’un milió d’euros de la Diputació

A més d’aquestes actuacions en la platja i el poliesportiu, l’Ajuntament de Puçol ha rebut enguany més d’un milió d’euros de la Diputació de València a través dels diferents plans provincials que, segons l’alcalde de la localitat, “han servit per a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

En concret, el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), un programa que el president Jorge Rodríguez va decidir escometre per a evitar que el romanent de tresoreria de l’exercici de 2014 acabara en els bancs, ha deixat a Puçol 693.000 euros amb els quals el Consistori ha habilitat àrees d’aparcaments en l’avinguda Grau Vell i en l’Espai Jove, una zona verda en el carrer Cabeçol, l’asfaltat de diverses vies municipals, la construcció d’una coberta solar en la platja, la renovació del clos del camp de futbol Josep Claramunt i la millora de l’accessibilitat en l’avinguda Molí de Vent.

Finalment, en 2016 Puçol tambè ha rebut un total de 172.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i altres 66.000 euros del Pla de Camins i Vials (PCV) de la Diputació de València.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari