40 anys fent valors Caixa popular

La Plaça de la Reina es redissenyarà des d’una perspectiva de gènere

Foto: Carlesmari

La Plaça de la Reina es redissenyarà des d’una perspectiva de gènere
27/10/2016 -

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i el regidor de Participació i Innovació Democràtica, Jordi Peris, han participat este dimecres en un “recorregut urbà amb perspectiva de gènere”, dins del procés d’implicació ciutadana #ParticipaReina!. En el recorregut han participat també diferents associacions, entitats i col·lectius de la ciutat amb l’objectiu d’aproximar el redisseny de la plaça adequant-lo als usos quotidians de la ciutadania.

Com ha assenyalat el regidor de Participació i Innovació Democràtica, Jordi Peris, l’itinerari per les places del voltant de la plaça de la Reina pretén “reflexionar conjuntament amb diferents col·lectius, entitats i associacions de la ciutat sobre quin és el paper que les places del centre de València exercixen i poden exercir en la vida quotidiana de la gent”.

Al recorregut han sigut convidades nombroses persones i organitzacions de dones involucrades en el procés de #ParticipaReina!, com per exemple veïnes de la mateixa plaça de la Reina o de la del Mercat, la plataforma Escoltem Velluters, l’entitat Sostre, comerciants del Mercat, Dones de la Plaça Redona, Dones de Negre, ceramistes, majors i el Col·lectiu de Pares i Mares de Ciutat Vella.

L’itinerari ha començat a la plaça de la Mare de Déu, des d’on s’han traslladat a la plaça Redona i posteriorment a la plaça de la Reina. Després ha continuat per la plaça del Mocadoret i finalitzat a la plaça del Mercat.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha destacat que “és imprescindible que abordem totes les qüestions relatives a l’urbanisme, a la mobilitat, a la planificació de la ciutat, entre altres, des d’una perspectiva inclusiva. Això significa incloure fonamentalment la visió de les dones i les necessitats de les dones”.

“En este procés de #ParticipaReina! s’està posant de manifest molt bé la necessitat de tindre eixa perspectiva, eixa mirada de gènere per incloure la meitat de la població en tot el que siga dissenyar o redissenyar la nostra ciutat”, ha conclòs Isabel Lozano.

Peris també ha destacat que amb este procés participatiu “podem accedir a entendre de veritat la diversitat de plantejaments que pot haver-hi en relació amb la plaça de la Reina, perquè cadascú veu la plaça amb una perspectiva diferent”.

“Volem centrar-nos especialment en els grups i col·lectius que tradicionalment no han pogut participar en el disseny de l’espai públic, com és el cas del col·lectiu de les persones majors, de les dones, dels xiquets o dels immigrants”, ha afegit.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra