caixa popular

La perseverança d'uns alumnes motivats per no rendir-se

El Col·legi San Enrique de Quart de Poblet “marca la diferència” amb un lema motivacional

La perseverança d'uns alumnes motivats per no rendir-se
23/05/2017 -

El Col·legi Sant Enrique de la localitat de Quart de Poblet ens espenta a no rendir-nos, a no decaure i a lluitar per les coses que ixen malament. Perquè podem fallar una vegada, però amb la constància i l’ímpetu podem arribar a aconseguir-ho.

La motivació en l’educació és fonamental, així com la responsabilitat que els alumnes tenen sobretot l’esforç que dediquen a cada treball, examen o activitat. És per açò, que els professors del col·legi Sant Enrique cada any llancen un lema amb l’objectiu de produir una sensació de superació i millora en els alumnes del seu centre.

Enguany, els professors van proposar treballar el sentit de la perseverança, de no rendir-se davant qualsevol adversitat i lluitar pel que realment volem. Sota aquestes premisses se’ls va ocórrer el lema “No et rendisques, marca la diferència”, explica el professor Francesc Vicent Nogueres. Amb la frase en marxa, van decidir portar la iniciativa cap als alumnes ja que van pensar que era alguna cosa molt necessari per a l’estimulació dels estudiants en el procés de treball.

“Marcant la diferència” han aconseguit que els alumnes s’involucren en tot tipus d’activitats i concursos sent ells mateixos els qui animen als professors a presentar-se a concursos escolars. Han arribat a involucrar-se tant en el projecte que han millorat el seu rendiment acadèmic i han aconseguit enfocar els problemes des d’un altre punt de vista.

L’objectiu principal de “No et rendisques, marca la diferència” és la constància a perseguir els que desitges i no decaure a la primera oportunitat, seguir cap a davant amb tot. Els professors pensen que és alguna cosa que fa falta en la societat i sobretot en les aules on en l’educació és la base del camí per a proposar-te i aconseguir les teues metes.

Convertit en cadena

Veient l’èxit del lema en els alumnes, els professors van reaccionar adonant-se que se’ls estava quedant xicotet el projecte pel que van decidir parlar amb les famílies i posar-se en contacte amb gent coneguda per a poder difondre una campanya i contagiar l’esperit de superació per a no rendir-se cap a qualsevol revés. Aquesta iniciativa va començar amb campanyes de mailing a famosos i personalitats en el camp de la psicologia i l’educació. La resposta, per a la seua sorpresa, va tenir un gran acolliment, la qual cosa els ha permès convertir el seu projecte audiovisual en una cadena en la qual cada vegada més persones volen col·laborar. Entre ells el líder del grup musical Seguretat Social, José Manuel Casañ, Pimpinela, el psicòleg Javier Urra, esportistes i periodistes.

Les famílies dels alumnes han notat un canvi en el caràcter dels xiquets i participen en la causa tant a casa com amb els professors ja que els ajuden en les col·laboracions, contactant amb tots aquells perfils que vulguen col·laborar per a suscitar a la millora del comportament dels escolars.

No és la primera vegada que els professors del Sant Enrique juguen amb el roll d’activitats i campanyes per a motivar als seus alumnes i ensenyar-los com millorar sense que siga un sacrifici. Altres anys han llançat campanyes sota els lemes “Apassiona2”, “Un col·legi viu. Un col·legi alegre”, “Orgullosos de tu”, “No és tot el que tinc. És el que sóc”, “Esforça’t i rebràs”, entre uns altres. Frases simples amb les quals un grup de professors han aconseguit canviar l’actitud cap a l’aprenentatge i el respecte de molts alumnes del col·legi Sant Enrique de Quart de Poblet.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − un =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata