La Passarel·la Barreira presenta una nova edició sota la mirada de la botànica

Alumnes de barreteria, estilisme indumentària i estudi superior de moda mostren la seua capacitat de creació i superació en #BotanicalSense

Guardar

pasarela-barreira
pasarela-barreira

El Veles i Vents de València s'endinsa, demà a les 20 hores, en el botànic amb la passarel·la més innovadora del panorama actual de la moda de la mà de l'Escola d'Art i Disseny, Barreira, sota el leit motiv de #BotanicalSense, on "tot desperta de nou i els espais verds aconsegueixen adquirir el protagonisme", representant les col·leccions una mirada diferent cap al món vegetal.

Amb la importància que, per fi, està adquirint la nostra societat sobre la cura dels recursos que ens ofereix el planeta, aquesta nova edició de Passarel·la Barreira pretén evocar el botànic amb una visió contemporània centrant-se en línies pures i netes i destacant les èpoques més florals com la primavera i l'estiu.

Les alumnes de barreteria presentaran diversos treballs. Amparo López ha decidit homenatjar a Audrey Hepburn amb la col·lecció ForHer, ja que enguany es compleixen 25 de la seua defunció. L'alumna s'ha inspirat en els grans dissenyadors dels anys 50 com Chirstian Dior, Cristóbal Balenciaga o Hubert Givenchy. Ha presentat una col·lecció de deu pameles de dia i els colors utilitzats representaran a l'època daurada: roig, negre i blanc. Per la seua banda, Vera Rodríguez ha optat per una opció més atrevida i sexy amb la col·lecció Ciments de pell, amb la qual evoca la metamorfosi de les dones amb ambició, ha triat la serp com a element principal. Així doncs, Amparo Rodríguez s'ha inspirat en el fotògraf italià Paolo Roversi per a presentar Femmes amb un format Polaroid creant imatges malenconioses amb una figura central. Finalment, Clara Alfonso ha optat per les plomes dels àngels per a la seua col·lecció The Holy sobre la idea de llibertat i puresa des de una perspectiva geomètrica.

Cinc xiques presentaran els projectes finals d'estilisme indumentària. Amanda Mut ha optat per la de-construcció i el reciclatge de materials per a la seua col·lecció GRLPWR amb la qual juga amb el teixit vaquer com a element principal. Paula Badía, no obstant això, exhibirà Etra l'art a través de textures i tècniques lliures creant estampats diversos que simulen la naturalesa. Per la seua banda, Claudia Baeza, apostarà per la dona unisex amb Betta Mermaid, amb peces dels anys 90 i l'Hip-hop, mostra les ganes de ser diferent marcant petjada. Maria del Mar Vicente rivalizará per l'antic Hollywood, el jazz, els vestits setinats, els tocats de plomes i les festes d'artistes, en resum, l'alta societat en els típics cafés de elite. Finalment, Susana Sorianos presentarà una col·lecció basada en l'última etapa del cubisme i es basarà en la pintora Liubov Popova.

També desplegaran els seus projectes finals les quatre alumnes d'estudis superior de moda. L'objectiu d'Olga Sienra és exposar la relació entre la moda i l'estampació a través de l'artesania. El seu lema parteix del concepte "destruir per a construir", a través de peces subjectades mitjançant nusos. Per la seua banda, Raquel Cabanes presentarà ¿Qué puedes ver?, on simularà la sensibilitat provocada per la ceguesa. La seua signatura CABANES reflecteix delicadesa i sofisticació femenina. En la col·lecció de Sara Herrero predominaran les línies pures i teixits estructurats amb una gamma cromàtica que creen peces úniques. Ethos ens defineix com a éssers humans, una lluita interior per a trobar-se i veure la llum. Finalment, Pilar Hellín amb la seua col·lecció Porcelain inspirada en les nines de porcellana del segle XIX. Ha estudiat com vestien les nines, els seus materials i detalls per a arribar a un resultat de peces fetes a mans amb teixits naturals.

La Passarel·la de Barreira atorga cada any premis a la millor col·lecció sota la mà d'un jurat format per professionals del món de la moda com Eduarda Abbondanza, Maite Sebastiá, Marina Maroncello, Elena Salvaneschi, Maurizio Campos, Malcolm McInnes i Susana Milà.

L'objectiu de cada edició és mostrar la realitat professional que hi ha darrere d'una passarel·la i la qual motiva als alumnes a mostrar els seus treballs tant al sector professional com a la premsa. La Passarel·la Barrera ha aconseguit ser un referent per als professionals del món de la moda i un aparador per als alumnes.

Destacats