40 anys fent valors Caixa popular

La Llei d’Àrees Empresarials crearà la figura d’Enclavament Tecnològic i Municipi Industrial a la Comunitat

La Llei d’Àrees Empresarials crearà la figura d’Enclavament Tecnològic i Municipi Industrial a la Comunitat
11/08/2016 -

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (IVACE), Júlia Company, ha avançat que l’esborrany de la Llei d’Àrees Empresarials que està elaborant IVACE Parques Empresariales i la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, contempla la creació de la figura d’Enclavament Tecnològic, Municipi Industrial i Municipi Industrial Excel·lent.

Company ha explicat que en els polígons industrials de la Comunitat Valenciana classificats com a Nivell 3 es podran crear enclavaments tecnològics. En aquest sentit, ha subratllat la importància de comptar amb aquests enclavaments per al desenvolupament de la indústria i els sectors productius que permetran l’increment de la seua competitivitat i una optimització dels recursos de I+D+i.

“Els enclavaments tecnològics són zones vinculades a un o diversos parcs científic-tecnològics, o a xarxes tecnològiques organitzades que físicament es troben situats en diferent emplaçament, i estan destinats a concentrar empreses d’alt component tecnològic i/o d’alta intensitat innovadora, facilitant la fase competitiva de la implementació de tecnologia”, ha detallat.

A més, excepcionalment, es podran definir com a enclavaments tecnològics urbans zones delimitades dins de les poblacions amb seus universitàries. L’esborrany estableix també que tot Enclavament Tecnològic estarà en sintonia amb les polítiques europees de competitivitat i amb les prioritats que s’estableixen en l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent en Recerca i Innovació valenciana.

La directora general ha avançat que les empreses situades en aquests enclavaments, “tindran preferència en la concessió d’incentius econòmics i financers autonòmics en matèria d’empreniment i innovació tecnològica”.

Municipi Industrial i Municipi Industrial Excel·lent

Així mateix, tal com contempla l’esborrany de la Llei, el Consell podrà reconèixer com a Municipi Industrial a aquell en el qual tots els seus polígons, o almenys més de dos, siguen de Nivell 2.

De la mateixa manera, les localitats en les quals tots els seus polígons, o més de la meitat, siguen de Nivell 3 seran reconeguts i catalogats com a Municipi Industrial Excel·lent.

En aquestes dos situacions serà el propi municipi qui haurà de sol·licitar la declaració de Municipi Industrial o Municipi Industrial Excel·lent que serà remesa, juntament amb la documentació acreditativa, a la Conselleria amb competències en matèria d’Indústria o a l’IVACE i finalment serà el Consell qui acorde la declaració.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra