La inspiració de Rafa Martínez val una victòria (66-56)

S’emporta el triomf jugant tan sols quart i mitjà, la resta de partit per a oblidar

1617_VBC-BEP (9)

Al València Basket li va bastar un quart i mitjà per a triomfar. La qualitat de l'equip i la profunditat de la banqueta enfront d'un rival més feble van fer possible el triomf. El conjunt taronja va eixir adormit per a despertar en el segon quart. L'equip va obrir els ulls, Sant Emeterio va desplegar la seua màgia i Rafa Martínez el seu encert des de la línia de 6,75 per a deixar encarrilat un partit al qual li va sobrar l'últim quart en el qual podria haver perdut si no arriba a ser per una bona defensa, principalment de Kravtsov.

Thomas, Diot, Rafa Martínez, Sant Emeterio i Kravtsov van ser els triats per a posar el joc la pilota. El quintet inicial va eixir a la pista adormit en la matinal del diumenge. El primer quart va ser un clar domini del Real Betis Energia Plus que va fer honor al seu nom, va eixir amb una marxa més posada i va dominar al conjunt taronja tant en defensa com en atac. Els primers tres punts del partit van caure del costat visitant, però Rafa Martínez va voler empatar, estrenar el marcador i la seua paternitat fent història. El capi es va rescabalar amb el seu triple nombre 500 amb la camiseta taronja i el 650 en la seua carrera esportiva. Tal vegada açò fora de les coses més rellevants dels primers deu minuts en el qual les fallades i la falta d'encert van ser la tònica. El Betis va dominar el marcador amb un parcial de 0-11 (9-16 min. 6:80) que va trencar Rafa Martínez amb un nou triple mancant poc més d'un minut per a tancar el primer quart que finalment acabaria amb un 14-16 en el lluminós.

El segon quart va suposar el triomf del València Basket. Va despertar de la seua letargia per a viure de la renda la resta del partit. De nou les primeres cistelles van caure del costat bètic i va ser Oriola l'encarregat de tallar el parcial per a centrar al seu equip. Va aparéixer Sant Emeterio per a posar per davant, per primera vegada en el partit, al conjunt taronja (22-21, min: 4:50). La jugada va ser contestada per Nachsbar que posava de nou per davant al seu equip (22-23) però dues jugades consecutives de Kravtsov, la segona d'elles una esplèndida esmaixada, van retornar el domini als locals que ja ho perdrien en tot l'encontre. L'encert des de la línia de 6.75, la inspiració de San Emeterio i el domini en el rebot, unit al fet que el Betis acuitava el desgast de Radicevic (que ja no va brillar com en el primer quart) van fer que la renda dels de Pedro Martínez fóra cada vegada més engruixada arribant al descans amb un 42-32 en el marcador.

L'inici del tercer període va suposar l'inici del declivi del partit. El València Basket seguia dominant en el marcador i en la pista però el pes dels minuts anava caent com una llosa. El Betis, com formigueta, anava sumant punts sobretot passat l'equador del quart, arribant a marcar parcials de 2-11. El Betis, fos també físicament, va agafar el control anotador de la trobada però tal qual jugaven els dos equips, la renda taronja era més que suficient per a portar-se el partit. La diferència en el marcador, que va arribar a ser d'un +22 (58-36), es va quedar en un +13 (60-47) per a arribar als últims deu minuts del partit.

L'últim quart va ser per a oblidar. El València Basket tan sols va ser capaç de sumar sis punts en els deu minuts que va durar. Llarg, etern es va fer este quart. No va caminar molt millor el seu rival que va aconseguir encistellar 9 punts, gràcies en part per la bona defensa que va desplegar el pivot ucraïnés Slava Kravtsov. Les pèrdues i errors per part de tots dos conjunts va ser la tònica d'esta última part del partit. Fosos físicament i sense que gens del que s'intentava entrara, els deu jugadors en pista quasi van acabar demanant l'hora, com si es tractara d'un partit de futbol. A la rematada: 66-56 en el marcador i una victòria més per al València Basket que es col·loca quart (6-3) en la Lliga Endesa.