caixa popular

La Guàrdia Civil desarticula una organització especialitzada en el robatori a turistes en l'A-7

S’han realitzat 3 registres intervenint-se euros, lliures i dirhams per valor de més de 10.000 euros i 11 vehicles d’alta gamma

La Guàrdia Civil desarticula una organització especialitzada en el robatori a turistes en l'A-7
20/04/2017 -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “TRAVEL“, ha desarticulat una organització dedicada al robatori d’efectes personals de vehicles que tingueren matrícula estrangera i que es trobaren en àrees de servei de l’autovia A-7 al seu pas per València, Castelló i Alacant.

En l’operació han sigut detingudes 8 persones i investigades altres 2, amb edats compreses entre els 25 i els 32 anys, i de nacionalitat romanesa als quals se’ls atribueix els suposats delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força, robatori amb violència, furt i falsedat documental.

Així mateix, s’han realitzat 3 registres domiciliaris a Castelló on s’ha intervingut 6.635 euros, 2.550 lliures i 1.140 dirhams, 11 vehicles d’alta gamma amb els quals cometien els robatoris, 25 rellotges de polsera, 15 maletes, 17 bosses, diferents peces de joieria, 9 ulleres de sol, i 20 telèfons mòbils.

L’operació es va iniciar el passat mes de novembre arran de diversos robatoris comesos en àrees de servei de la A-7. Continuant amb les recerques, els agents van poder comprovar l’existència d’un grup de persones que estava cometent robatoris per diferents punts de la geografia espanyola principalment a València, Alacant, Castelló, arribant fins i tot a cometre il·lícits a Tarragona i Múrcia.

 

Se li atribueix la comissió de 108 fets delictius

L’organització estava especialitzada en la sostracció d’efectes de l’interior de vehicles que es trobaven en àrees de servei. Normalment, triaven pàrquings oberts de fàcil accés on triaven a persones d’avançada edat i amb vehicles amb matrícula estrangera que estigueren de pas o de vacances pel territori nacional. Així mateix, utilitzaven vehicles d’alta gamma per a cometre els robatoris.

Un dels integrants, distreia a les víctimes preguntant-los per un lloc o una adreça mentre un altre integrant aprofitava per a obrir la porta del vehicle i sostraure els efectes que tingueren a l’interior. De vegades, la víctima s’aferrava a la bossa pel que arribava a ser arrossegada diversos metres amb el vehicle que utilitzava l’organització per a fugir.

En altres ocasions, aprofitaven que el perjudicat es trobara dormint a l’interior del vehicle per a fracturar la finestreta, saltant els fragments del cristall sobre la mata moment en què robaven els efectes.

Cal destacar que l’organització va arribar a cometre dos robatoris a la mateixa persona en un espai de temps de 20 minuts. Açò va ocórrer en l’àrea de Servei de Sagunt (València), quan una dona d’origen estranger juntament amb la seua filla menor d’edat van parar amb el seu vehicle amb la finalitat de descansar del viatge, moment que va aprofitar l’organització per a robar les maletes de l’interior. Posteriorment, quan la perjudicada contactava amb la Guàrdia Civil perquè la socorregueren, altres integrants de la xarxa van fracturar la finestreta per a sostraure la bossa.

 

Pisos en poblacions limítrofes

L’organització es dividia en cèl·lules itinerants per a cometre robatoris, per la qual cosa utilitzaven pisos en poblacions limítrofes a esta via de comunicació per a pernoctar.

L’operació ha sigut desenvolupada per la Comandància de València, i dirigida pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Sagunt (València).

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

90s love u
corts valencianes
ruta tapa del puig