caixa popular

La Granja de la Costera gaudirà d'una renovada pista poliesportiva

Diputació ha destinat al municipi 220.000 euros addicionals al PPOS i el PIFS per a l’ampliació del cementeri, la reforma de la pista i la remodelació de l’avinguda Diputació

La Granja de la Costera gaudirà d'una renovada pista poliesportiva
05/01/2017 -

Els escolars, joves i majors aficionats a l’esport a La Granja de la Costera podran dins de molt poc gaudir de “una pista poliesportiva en condicions, completament rehabilitada, en la qual jugar al futbol o practicar altres esports sense entrebancar-se amb clots o trobar-se amb tolls que romanen durant dies”. Així ho ha avançat l’alcalde del municipi, Carlos Garrido, qui ha anunciat que es va a dur a terme una remodelació de la pista gràcies a l’ajuda de 60.000 euros procedent del Pla d’Instal·lacions Esportives de la Diputació de València.

El projecte de l’Ajuntament de La Granja de la Costera contempla la rehabilitació integral del paviment existent, la instal·lació de drenatge i el repintat de la superfície en una pista, que tal com recorda Garrido, “des que es va construir fa prop de 30 anys ha patit una important deterioració, fins al punt que quan plou s’entolla i no es pot utilitzar durant dies”. Aquesta circumstància suposa per al primer edil un problema important, ja que la pista és utilitzada diàriament per un gran nombre de veïns i veïnes, no solament en horari extraescolar, sinó també durant les classes, ja que els més xicotets ixen moltes vegades del col·legi per a realitzar en ella l’educació física.

La constricció econòmica del consistori ha sigut el principal motiu pel qual la necessària reforma s’ha anat postergant en el temps. “Durant huit anys, a la Granja de la Costera només hem pogut comptar amb els diners dels plans provincials d’inversions, que per a un municipi com el nostre, podien suposar entre 35.000 o 45.000 euros a l’any, i sempre hi havia necessitats molt més urgents, per la qual cosa sabíem que, si no era amb una subvenció extraordinària, no anava a ser possible realitzar-ho”.

 

Cobrir les necessitats dels municipis xicotets

Subvencions extraordinàries que Carlos Garrido recorda que en 8 anys no van arribar mai al seu municipi, veia com “altres pobles rebien centenars de milers d’euros de convenis singulars”. Una situació de “marginació”, en paraules de l’alcalde de La Granja de la Costera, que s’ha equilibrat amb l’aprovació de tres ajudes addicionals als plans provincials per a la realització de sengles projectes.

A més dels 60.000 euros per a la rehabilitació integral de la pista poliesportiva, el projecte de la qual també ha sigut pagat per la institució provincial, la Diputació de València va a destinar 33.000 euros a l’ampliació del cementeri municipal i 124.000 euros a la reforma de l’avinguda Diputació, quantitat aquesta última que l’alcalde recorda que, si bé comptava amb un compromís de l’anterior corporació, aconseguit l’any 2014, mai s’havia arribat a formalitzar.

“Estem parlant de projectes molt importants i necessaris per a La Granja de la Costera, però amb un cost massa elevat per a un ajuntament com el nostre i que ara, per fi, anem a poder realitzar”, assegura Carlos Garrido, qui aprofita per a traslladar el seu agraïment públic al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “per estar tenint en compte en la seua gestió les necessitats dels pobles més xicotets”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

90s love u
corts valencianes
cultura diputacion de valencia
ruta tapa del puig