caixa popular

La Generalitat presenta un nou DOGV que facilita la selecció de temes en funció dels interessos de cada persona, institució o empresa

La Generalitat presenta un nou DOGV que facilita la selecció de temes en funció dels interessos de cada persona, institució o empresa
20/04/2017 -

El director general de Relacions en Les Corts, Antonio Torres, ha oferit un desdejuni informatiu al Palau de la Generalitat per presentar el nou disseny del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). S’ha redefinit la forma en què es presenten els continguts a la ciutadania, s’ha facilitat la consulta d’aspectes clau d’interés general i s’han incorporat noves eines que fan que el DOGV puga personalitzar-se en funció dels interessos de cada persona, institució o empresa.

“Al mes d’octubre de l’any passat ja es va produïr el canvi de la denominació del DOGV i hui anem a posar en marxa un nou espai de relació amb el diari”, ha expressat el director general. “Anem a posar en marxa una nova pàgina web amb una nova estètica i també amb unes noves funcionalitats”.

La nova web presenta una pàgina més accessible i més manejable, amb una major neteja visual que l’anterior. “Els documents que interesen als ciutadans es poden localitzar d’una forma molt més ràpida i senzilla a través d’aquest nou disseny”, ha destacat Torres. A més, “s’ha dut a terme una redistribució de continguts de manera que aquelles coses que poden interesar més als ciutadans (ajudes, beques, ofertes de treball…) es poden localitzar inmediatament per part de cadascuna de les persones interessades”.

Millores a l’accessibilitat

S’ha millorat també l’accessibilitat perquè, a més d’oferir-se la versió oficial en format PDF, també s’ofereix en format text. Es podrà difundir d’una forma molt més àgil a través d’un compte de Twitter del DOGV i els usuaris podran compartir tots els continguts a través de les xarxes socials o el correu electrònic.

El desenvolupament informàtic s’ha realitzat per part de la Direcció General de Tecnologies de la informació i ha suposat una inversió de 600 hores de treball. “Volem treballar de cara a que la ciutadania tinga un accés molt més fàcil a la informació, independentment del dispositiu”, ha afegit el director general de l’ària, Vicente Aguiló. “Per primera vegada va a haver una versió específica per poder ser consultada a través dels mòvils o a través de les tablets”, ha afegit Torres.

Una nova fita a la història del DOGV

El pròxim dia 25 d’abril, el dia de Les Corts, serà el primer dia en què apareixerà aquesta nova pàgina web disponible per tots els ciutadans. “Esperem que, si van haver 6.100.000 visites l’any passat, aquest any, atés aquesta transformació que s’esta realitzant, es multiplique aquest número”. “A fi de comptes, el diari ha de ser un instrument que beneficie i facilite la vida als ciutadans”, ha conclòs el responsable del departament.

La  Comunitat Valenciana va ser la primera autonomia que va suprimir la versió en paper del seu diari oficial i va deixar únicament la seua versió digital. Va ser en 2006, dos anys abans què ho fera el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Encara així, l’edició online mantenia una estructura que calcava l’esperit del butlletí en paper i no aprofitava els avantatges de l’entorn digital.

En resum, la direcció general d’Antonio Torres, de la qual depén el DOGV, ha acomés una reestructuració integral del diari oficial. No es tracta, que també, d’un canvi estètic. S’ha presentat el DOGV del segle XXI: senzill, útil, adaptat a les noves tecnologies i a les xarxes socials.

tags

feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =

oceanografic aniversario
mas mislata