40 anys fent valors Caixa popular

La Generalitat i les universitats públiques s’uneixen per a fomentar la transparència, el bon govern i la participació

La Generalitat i les universitats públiques s’uneixen per a fomentar la transparència, el bon govern i la participació
29/08/2016 -

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha firmat enguany acords de col·laboració amb les cinc universitats públiques valencianes. A través d’estes aliances, els centres es comprometen a la realització d’activitats de formació, divulgació, sensibilització, investigació i desenrotllament, en matèria de transparència i participació.

El conseller Manuel Alcaraz ha explicat que estos acords s’emmarquen entre les accions encaminades a complir la Llei de Transparència, que té com a objecte regular i garantir l’exercici del principi de transparència i dret de lliure accés a la informació pública en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Per a Alcaraz estos convenis són “un símptoma de bona salut democràtica” en quant que promouen els valors de l’ètica pública i el bon govern. A més, explica el conseller, “tractem de fomentar la investigació i el desenrotllament d’instruments per a complir amb els paràmetres del govern obert i l’accés a la informació per part de la ciutadania”.

Entre els projectes que s’inclouen en estos convenis està la creació, entre altres, de la Càtedra de Transparència i Participació junt amb la Universitat Politècnica de València. També destaquen les activitats docents i s’han posat en marxa, per exemple, programes permanents de formació dirigits a funcionaris, entitats locals i associacions.

De la mateixa manera, s’està col·laborant en accions de divulgació per mitjà de l’organització de tallers, conferències i jornades. A més s’estan desenrotllant línies d’investigació conjunta, especialment, en matèria d’OpenData i s’està treballant en el desenrotllament de solucions tecnològiques innovadores en matèria de transparència, participació y/o accés a la informació pública. Una altra de les iniciatives és la convocatòria de beques dirigides a l’alumnat i relacionades amb els portals de transparència. Es preveu l’elaboració de materials sobre metodologies participatives, l’edició de publicacions i la creació de xarxes d’intercanvi d’experiències.

Per a garantir el compliment d’estos acords, s’han constituït comissions mixtes de seguiment i control entre la Conselleria i cada una de les universitats.

Quant al finançament, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació destinarà a les activitats incloses en estos convenis un import de 88.695,65 euros en el cas d’Universitat de València; de 67.267,08 euros per a la Universitat Politècnica de València; de 57.950,31 euros a la Universitat d’Alacant i de 43.043,48 euros en el cas de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i de la Universitat Jaume I de Castelló.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra