La Generalitat i Creu Roja firmen un conveni per a coordinar la resposta d’acció humanitària en situacions d’emergència internacional

La Generalitat i Creu Roja firmen un conveni per a coordinar la resposta d’acció humanitària en situacions d’emergència internacional
12/07/2016 -

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha firmat este dilluns un conveni de col·laboració amb el president del Comité Autonòmic de Creu Roja espanyola en la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Gimeno Blanes, per a coordinar l’acció humanitària en situacions d’emergència internacional. L’acord, que té caràcter anual, reforçarà el funcionament del Centre Logístic d’Emergències Internacionals de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, ubicat a Cabanes (Castelló) .

L’objectiu del conveni és que el centre dispose d’un stock permanent d’articles d’ajuda humanitària llest per a ser enviat a qualsevol part del món en cas d’emergència i d’esta manera poder donar resposta de forma ràpida i eficaç a les necessitats bàsiques i immediates de les persones afectades, contribuint així a disminuir la seua vulnerabilitat. La Generalitat es compromet a subvencionar este projecte amb la quantitat màxima de 225.000 euros.

El conseller Manuel Alcaraz ha destacat la col·laboració entre ambdós parts: “Sempre que cal col·laborar, trobem a la Creu Roja i nosaltres ens esforcem perquè també la Creu Roja ens trobe”. Alcaraz ha explicat que este conveni s’emmarca dins de l’estratègia dissenyada per la Generalitat per a contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, fomentant la pau, la solidaritat, la tolerància, el respecte als drets humans i la cooperació al desenvolupament amb el fi últim d’eradicar la pobresa.

Per la seua banda, Francisco Javier Gimeno Blanes, hi ha assenyalat la importància d’este conveni, no sols per a mantindre el centre logístic, sinó també “per a  impulsar accions de sensibilització i col·laboració en la creació de grups de voluntaris disposats a actuar en situacions d’emergència i a gestionar tots estos enviaments d’ajuda humanitaria”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra