La Generalitat constitueix la Comissió Tècnica per a l’Estudi d’Alternatives a la Crema de la Palla de l’Arròs

La Generalitat constitueix la Comissió Tècnica per a l’Estudi d’Alternatives a la Crema de la Palla de l’Arròs
12/01/2017 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha constituït la Comissió Tècnica per a l’Estudi d’Alternatives a la Crema de la Palla de l’Arròs en l’Albufera, com a resultat del compromís adquirit amb el sector i amb els municipis de l’entorn del llac.

En la seua primera reunió, en la qual han estat presents el secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, i el d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, s’ha analitzat els resultats dels informes de qualitat ambiental relatius a la combustió de la palla durant l’últim període.

Així mateix, s’han estudiat diverses alternatives vinculades a la retirada de la palla perquè puga ser utilitzada en processos relacionats amb el compostatge de residus urbans, amb els llots de depuradores o la seua introducció en la producció d’envasos biodegradables.

Els membres de la comissió han coincidit a assenyalar la definició de la logística com el repte més gran per a la retirada de les restes vegetals.

A més, s’ha considerat la possibilitat de realitzar modificacions normatives per a contribuir a la consecució de l’objectiu de la comissió, que és reduir en les pròximes campanyes la crema d’aquest residu del cultiu de l’arròs fins a fer-la totalment prescindible.

La comissió ha quedat composta per tots dos secretaris autonòmics, el director general de Mitjà Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Març, que exercirà com a portaveu i coordinador, la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, María Teresa Cháfer, personal del Parc Natural de l’Albufera, personal tècnic de la conselleria de les àrees de Qualitat Ambiental, de Sanitat Vegetal, del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia i representants de l’Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA).

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra