40 anys fent valors Caixa popular

La Generalitat ajuda als Grups d’Acció Local Pesquera amb 189.228 euros per a preparar estratègies de desenvolupament local

La Generalitat ajuda als Grups d’Acció Local Pesquera amb 189.228 euros per a preparar estratègies de desenvolupament local
15/11/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha assignat les ajudes preparatòries per a l’elaboració de les estratègies de desenvolupament local participatiu als candidats a Grups d’Acció Local Pesquera (GALP) per un total de 189.228 euros. A la convocatòria es van presentar vuit GALP (La Safor, El Maestrat, Albufera, La Marina, Almar, La Plana, Badia de Santa Pola i de Guardamar) i tots ells van ser seleccionats.

Aquestes ajudes formen part del pla financer assignat a la Comunitat Valenciana des del Fons Europeu Marítim i de la Pesca per a augmentar l’ocupació i la cohesió territorial, que compta amb 6.151.765 euros per al període 2014-2020. El total del pressupost es distribueix en un primer pagament per a la preparació de les estratègies i un altre capítol per a desenvolupar els projectes dins de les estratègies. El conjunt de les ajudes preparatòries ascendeix a 189.228 euros, amb el següent repartiment:

GALP La Safor (Gandia): 16.923 euros
GALP El Maestrat (Vinaròs, Peníscola, Benicarló): 29.230 euros
GALP Albufera (El Palmar, Silla, Catarroja): 18.461 euros
GALP La Marina (Dénia, Calp, Xàbia, Teulada): 30.000 euros
GALP Almar (La Vila Joiosa, El Campello, Benidorm): 26.923 euros
GALP La Plana (Castelló, Borriana): 23.845 euros
GALP Badia de Santa Pola (Santa Pola): 26.154 euros
GALP de Guardamar (Guardamar): 17.692 euros

Els costos d’ajuda preparatòria podran cobrir les despeses necessàries per a la creació de capacitats, la formació i l’establiment de xarxes amb la intenció de la preparació i posada en pràctica d’una Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu.

A més, la conselleria ja prepara les ajudes per a desenvolupar aquestes estratègies. Durant els pròxims 5 anys està previst realitzar convocatòries anuals per a assignar unes ajudes que s’estimen en prop de 6 milions d’euros. Els vuit grups treballaran en quatre estratègies segons la seua àrea d’actuació: l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) GALP La Safor, que inclou Gandia, El Palmar, Silla i Catarroja, la del GALP La Marina, que inclou Dénia, Calp, Xàbia, Teulada, La Vila Joiosa, El Campello i Benidorm, la del GALP La Plana, que inclou Castelló, Borriana, Vinaròs, Peníscola i Benicarló i la del GALP Bahia de Santa Pola (Santa Pola, Guardamar).

Totes aquestes estratègies comparteixen una sèrie d’objectius comuns centrats en la promoció, el foment i la comercialització dels productes de pesca, el desenvolupament del turisme pesquer, la promoció del patrimoni cultural i natural, l’estudi de la sostenibilitat pesquera artesanal i el seu impacte sobre el medi ambient. També, l’organització d’esdeveniments que fomenten la interacció entre les activitats pesqueres i la societat, entre altres.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra