La Filmoteca presenta una mostra de cinema romanés de recent producció

Guardar

17-04-04_rumano
17-04-04_rumano

La Filmoteca, en col·laboració amb l'Institut Cultural Romanès, presenta una mostra de cinema produït l'any passat a Romania, que segueix demostrant ser un dels països amb una de les cinematografies emergents més interessants d'Europa.

El cicle, que se celebra del 5 al 28 d'abril, s'inaugura aquest dimecres a la sala Berlanga, amb un programa doble que serà presentat per la directora de l'Institut Cultural Romanès de Madrid, Ioana Anghe. A les 18.00 hores, es projecta 'Dogs' (2017), de Bogdan Miric?, una combinació de thriller i western modern que va obtenir el Premi Fipresci en la secció 'Un Certain Regard' del Festival de Cannes. A les 20.00 hores, es projectarà el clàssic del cinema romanés 'El molino afortunado' (1955), de Victor Iliu, l'adaptació cinematogràfica de la novel·la 'La Moara cu noroc' de l'escriptor Ioan Slavici que va ser premiada en el Festival de Cannes en 1957. També és una adaptació d'aquest clàssic de la literatura romanesa 'Orizont' (2017), de Marian Cri?an, que ja va poder veure's en la passada edició de Cinema Jove.

Conformat per vuit pel·lícules, el cicle té com a títol més destacat 'Los exámenes' (2017), l'últim llargmetratge de Cristian Mungiu, el director de '4 meses, 3 semanas, 2 días (2007) i 'Más allá de las colinas' (2012). Amb aquest inquietant drama sobre la relació d'un pare amb la seua filla adolescent, Mungiu va obtenir el Premi al Millor Director en el Festival de Cannes, a més de diverses nominacions als premis del Cinema Europeu i els Cesar.

Completen el cicle el documental 'Cinema, mon amour' (2017), d'Alexandru Belc, que explica la desaparició dels vells cinemes a Romania i les seues substitució per les multisales; la comèdia de baix pressupost 'Two Lottery Tickets' (2017), de Paul Negoescu; 'By the Rails' (2017), de C?t?lin Mitulescu, que aborda les dificultats de mantenir una vida de família quan el cap de família viu i treballa a l'estranger; i la controvertida 'Llegitim' (2016), d'Adrian Sitaru, una història d'amor entre dos germans que reflexiona sobre el tabú moral i social de l'incest.

Destacats