La Filmoteca presenta un cicle sobre la comèdia italiana contemporània

La Filmoteca presenta un cicle sobre la comèdia italiana contemporània

La Filmoteca inicia un cicle de comèdia italiana contemporània amb la projecció hui divendres, 18 de novembre, a les 20.00 hores, d”Ecce Bombo’ (1978), de Nani Moretti. La pel·lícula serà presentada a la sala Berlanga per Andrea Morini, programador de la Cineteca di Bologna i comissari del cicle.

Conformat per vint pel·lícules que es podran veure fins al pròxim 29 de gener, el cicle és la tercera i última part d’una extensa retrospectiva organitzada en col·laboració amb la Cineteca di Bologna i la Cineteca Nazionale, que revisa la història de la comèdia italiana des de la dècada dels seixanta fins a l’actualitat.

El cicle inclou pel·lícules d’alguns dels directors italians més destacats de les últimes tres dècades com Nani Moretti amb ‘Palombella rossa’ (1989) i ‘In caimano’ (2005); Giuseppe Tornatore amb ‘El hombre de las estrellas’ (1995); Ferzan Ozpetek amb ‘El hada ignorante’ (2001); Gabriele Salvatores amb ‘Mediterráneo’ (1991); Massimo Troisi amb ‘Empezar desde tres’ (1981); o Roberto Benigni amb el gran èxit comercial de ‘Johnny Palillo’ (1991).

També es presenten pel·lícules menys conegudes o no estrenades al nostre país com ara ‘Spaghetti’ (1980), de Carlo Verdone; Migno è partita (1988), de Francesca Archibugi; ·’Ovosodo (1997), de Paolo Virzì; ‘Come te nessuno mai’ (1999), de Gabriele Muccino; ‘Pan y tulipanes’ (1999), de Silvio Soldini; ‘La lingua del santo’ (2000), de Carlo Mazzacurati, o ‘El último beso’ (2001), de Gabriele Muccino.

tags

futbol plataforma per la llengua
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 16 =