caixa popular

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va retre homenatge a Llíria a les entitats responsables de la seua fundació

L’organització celebra al 2018 el 50 aniversari de la seua creació

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va retre homenatge a Llíria a les entitats responsables de la seua fundació
11/09/2017 -

Llíria, la Ciutat de la Música, ha sigut l’escenari triat per al preludi a tot un any de celebracions amb motiu del 50 aniversari de la fundació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) , que actualment agrupa un total de 547 societats musicals i les seues escoles de música, amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

L’acte, celebrat este diumenge a l’església de la Sang, ha servit per a retre homenatge a les societats musicals que van promoure la constitució de la Federació fa 50 anys.

Este reconeixement ha comptat amb la participació del primer edil de Llíria Manolo Civera, el president de la FSMCV Pedro Rodríguez, el director general de l’Institut Valencià de Cultura Abel Guarinos, el president de la Unió Musical de Llíria José Vicente Pedrola, l’historiador local Francisco Rozalén, i el president d’honor de la FSMCV, Ángel Asunción.

L’alcalde Manolo Civera ha felicitat a l’entitat federal per “la important labor que promou en l’àmbit cultural i musical i en la vertebració de les bandes de música de la Comunitat Valenciana, en les que les societats de Llíria han tingut sempre un extraordinari paper”.

La Federació va nàixer l’any 1968 amb el propòsit d’unir esforços que afavoriren el desenvolupament del col·lectiu de les bandes de música. La idea va sorgir al setembre de l’any anterior a Llíria. Concretament del llavors president de la Unió Musical, Enrique Porte’ls. Durant la primera edició dels “Festivales de España”, celebrat a la localitat edetana, es va dur a terme una reunió amb 64 directius, representant a 22 societats musicals, per a proposar la creació d’una federació de bandes. Mesos després el treball va donar els seus fruits i la FSMCV està a punt de celebrar els seus 50 anys d’existència.

Durant la jornada realitzada a Llíria s’ha presentat també el logotip oficial que serà utilitzat en tots els actes que durant l’any 2018 es duran a terme per a commemorar l’efemèride. La proposta de José Antonio Yuste, davall el lema “La nostra música, els nostres músics” va ser la triada en un concurs públic. La clausura de l’homenatge ha estat a càrrec d’un quintet de vent format per músics de la Unió Musical i la Banda Primitiva de Llíria.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 7 =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
Turismo salou