La FEBF acull la primera conferència anual d'inversors a València de la gestora Magallanes

Guardar

Magallanes04 (1)
Magallanes04 (1)

La Fundació d'Estudis Borsaris i Financers (FEBF) ha acollit la primera conferència anual d'inversors de la gestora Magallanes a València. L'acte ha comptat amb Iván Martín, Soci fundador i Director d'inversions de Magallanes; Otto Kdolsky, analista i membre de l'equip d'inversions, i Mercedes Azpíroz, Directora de Relació amb Inversors; a més de gran part de l'equip de la gestora que s'ha traslladat a València.

La trobada ha reunit a més de 150 inversors. Després de la presentació d'Isabel Giménez, Directora General de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers, Iván Martín va explicar l'evolució d'esta entitat de gestió d'inversions independent nascuda al desembre del 2014. En este temps han passat de 4 a 10 empleats, de 2 a 6 vehicles d'inversió, de 3 a més de 2.500 inversors, i d'un patrimoni sota gestió de 30 milions d'euros al voltant de 700 milions d'euros. El seu fons Iberian ha aconseguit una rendibilitat després de comissions del 7,68%, i des de l'inici al febrer del 2015, del 14,49%. Mentre que el fons European ha aconseguit una rendibilitat del 6% enguany, i des que van començar amb ell al gener del 2015 del 10,48%. A més compten amb un pla de pensions que llança una rendibilitat del 7'51% en què portem del 2016. Estos resultats han sigut possibles gràcies a la "anàlisi minuciosa basada en l'observació i la paciència, la passió pel detall, i la 'dissecció' d'empreses tractant d'esbrinar el seu vertader valor intrínsec", segons ha indicat Martín. Segons el fundador, dediquen el 95% del temps a l'anàlisi, i mantenen 160 reunions a l'any amb empreses, per a després d'estudiar-les a fons escollir una cartera de 30 signatures. "És important conéixer a la companyia en la qual inverteixes", ha volgut recalcar.

Entre els factors que els diferencien, Martín va voler matisar que el risc és important en qualsevol gestora, i si escau més, perquè és un risc compartit, ja que ells també estan invertits. Com a filosofia d'inversió, va assenyalar que "els nostres fons són com a carteres d'empreses", en el sentit que tenen "una aproximació empresarial a les inversions i per açò el llarg termini és important". En la seua opinió, "l'única manera de generar riquesa és protegint el capital".

"Tenim predilecció per empreses familiars", va apuntar Martín sobre la tipologia de companyies que els agraden. Altres factors que tenen en compte és que siguen societats en entorns competitius favorables; estructures holdings complexos, també prefereixen xicotetes empreses enfront de les grans; amb bona situació financera, poc deute o caixa neta, i amb poca cobertura i ignorades pel mercat, entre altres aspectes.

Aquesta trobada s'integra dins de les activitats gratuïtes de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers, que treballa des de 1990 amb l'objectiu de consolidar la Comunitat Valenciana com a plaça financera de referència, per al que resulta essencial sumar sinergies i comptar amb professionals qualificats i una formació adaptada a les necessitats del teixit inversor i empresarial.

Destacats